Pyhäinpäivän aamuna suuntasimme ensin matkamme Prisman parkkihallin kirppikselle. Ennen muinoin tuo kirppis oli lähes joka viikonloppu, vaan ei enää siitä lähtien kun kaupat ovat olleet auki myös sunnuntaisin. Tänään oli niitä harvoja poikkeuksia vuodessa, jolloin pyhäinpäivän vuoksi oli kaupat suljettu ja parkkihallin pääsivät valtaamaan kirppismyyjät. Toki olisi ollut itselläkin oiva tilaisuus lähteä myymään, vaan ei ole ollut oikein inspistä siivota kaaappejaan sitä varten. Mitäpä sitä meikäläinen ihan oikeasti tarvisis, vaan on tullut vuosien mittaan sellainen tapa vaan lähteä kirppiksiä koluamaan lähes joka viikonloppu. Tänään löysin parit helmet, jotka voin halutessani purkaa ja tehdä niistä mieleiseni. Lisäksi löytyi Petri Laaksosen cd-levy ja niitä minulla on jo ennestään muutama kerääntynyt. Sopii musiikiltaan juuri muutenkin tähän pyhäinpäivään. Tarpeeksi harrasta ja kaunista kuunneltavaa. Lisäksi löytyi nippu punaisia, kantikkaita kirjekuoria...joulua ajatellen. Sitten löysin vielä käden mallisen posliinikulhon joka näytti niin kauniilta ja oli "pakko" ostaa.

Kirppisreissun jälkeen otimme äidin matkaan ja lähdimme hautausmaalle viemään kynttilöitä läheisten haudoille, tapamme mukaan. Kamerakin oli tietenkin matkassa ja laitanpa teille näytille mitä kaikkea hautausmaalla kävellessään voi nähdä.

Isän haudalla...

Suojelusenkeli eräällä haudalla

Piti jäädä lukemaan, mitä kirjaan oli kirjoitettu...

Kaunis, vanha enkeli...

Hautausmaan kujaa. vanhojen puiden katveessa

Pieni enkeli, oli uupunut aivan...

Väsynyt, vanha puurisit...

Kortteli 18

Kun kukaan ei enää muista....

Ruusunterälehdin siroteltu hauta

....ja askeleet pois päin vie ja tunnen tuskaa...

....kaksi vanhaa puuta sateen pieksämää
katsoo kevääseen, seisoo erillään
ja kestää joka tuulen ja sään..........

Hautausmaan vanha vesitorni

....kukaan ei ole kotona....

Hautausmaan toimistorakennus

Oli käyty isän, isovanhempien, serkun ym. sukulaisten ja tuttavien haudoilla ja oli aika palata kotiin. Kutsuimme äidin meille syömään yönyli uunissa kypsenyttä karjalanpaistia ja siinä tein vielä perunamuusia ja salaattia ym. lisukkeita ruoaksi sekä jälkiruoaksi pakastimen pohjalta löyhdetystä ternimaidosta tehtyä uunijuustoa. Pyhäinpäivä on perinteisesti se oma juttuni, ei Halloween.