Taannoin, 36 vuotta sitten oli tapana kultasepänliikkeissä lahjoa kihlapareja ylimääräisillä lahjuksilla. Ehkä se oli jonkinlaista markkinointikikkaa. Ostaessamme kihlasormukset meille tarjottin kylkiäisinä Ruotsin risteilyä tai puolta tusinaa kahvikuppeja. Koska sulhaseni oli armeijassa, niin meillä ei niin helposti olisi ollut aikaa risteilyyn, joten valitsimme tuon kahviastiaston. Eikä harmita yhtään näin jälkikäteen. En tiedä onko tuo kahviastiasto mitenkään arvokas eli mitään keräilysarjaa, mutta mielestäni se on juhlavaa ja ainakin kuppien ja lautasten pohjassa on numerosarjoja.

Puolesta tusinasta kaikki alkoi ja kirjahyllyn lasikaapissa on nyt 55 kahvikuppia ja asetteja monin verroin enemmän. Osaan kupeista on tullut pieniä säröjä juhlien jälkeen tiskatessa. Lähinnä näitä kahvikuppeja käytetään isommissa juhlissa ja näitä on ollut hyvä lainata myös sukulaisille, kun on ollut kahvitilaisuuksissa kahvikupeista puutetta.

Sattuipa somasti viikonlopulla kirppiskäynnillä. Rahapussissa sattui sillä kertaa olemaan vain viisi euroa ja kiertelin katsomassa onko mitään ostettavaa, käytössä oleva rahasumma huomioiden. Olin jo katsellut itselleni uutta uimapukua, joka maksaisi neljä euroa, vaan ensin päätin kiertää kirppiksen läpi, ennen ostopäätöstä. Eräällä pöydällä sitten huomasin tämän astaiston, kun pariskunta oli juuri tuomassa tavaroita myyntiin. Koppasin astaiston kainalooni, sillä se maksoi vain viisi euroa ja laatikossa oli 10 kahvikuppia alustoineeen ja kahdeksan kakkuasettia. Tosin niissä kakkuaseteissa oli sellaiset kullatut lehdykät, kun kotona olleet olivat pääsääntöisesti valkoisia, joissa on kultaraita. Lisäksi minulle on kerääntynyt kolme kermakkoa ja pari sokerikkoa. Iso pullalautanennkin on löytynyt kirpparilta aiemmin.

Aikamoiset  juhlat voisi nyt pitäää, kun kahvikuppeja on jo 65 paria, vaikka sitten joissakin onkin pieniä säröjä. Ehkä hieman voisi karsia sitten niitä huonompia jossain vaiheessa pois. Taitaa tulla kohta säilytyspulaa. Olen nähnyt näitä kahvikuppipareja monenlaiseen hintaan kirppareillakin. Toiset pyytää useita kymppejä, mutta minä en osta niitä millään isolla rahalla. Nappaan tilaisuudesta kiinni, kun kohdalle sattuu edulliseen hintaan.

Tällainen mukava löytö tälläkertaa ja uimapuvunkin sain, kun kävin automaatilla hakemassa lisää valuuttaa.

Edit:

Lisään vielä kahvikuppiparin kuvan, että näkyy oikein minkälaisista kupeista sitä oikeasti on kyse ja joidenkin pohjassa näkyy tuo leimakin:

Kahvikuppipari ja kakkulautanen

Puolalaisia näyttää olevan, leimasta päätellen.