Savisuti haastoi minut Teija-Tiinan aloittamalla haasteella kertomaan, millaiset taulut saavat minut lumoutumaan. Olen ehkä sen verran tavallisen taiteen ystävä, että kuvan pitää esittää jotain oikeaa kuvaa. Pidän paljon luontoaiheisista tauluista. Kuten tässä oman olohuoneeni seinällä olevasta isota taulusta, joka löytyi kirpputorilta ja taiteilijasta ei sen kummemmin ole tietoa eli taulussa lukee E. Harpman (tai E. Hardman, kun on tikkukirjaimilla kirjoitettu, niin ei voi olla ihan varma).

1308700.jpg

En tiedä mitä paikkaa tämä taulu kuvaa, mutta se on jotenkin rauhoittavan oloinen.

Lisäksi meillä on muutama muu luontoaiheinen taulu, mutta ne ovat vanhempia ja niissä myös samankaltainen tyyli. Itse en osaa maalata tällaisia luonnollisen näköisiä tauluja. Omat värini ovat vähän räväkämmät, vaikka olenkin luonteeltani sellainen pastellin ystävä. En myöskään osaa maalata öljyväreillä, vaan akryyli on mielestäni helpompaa ja aina voi sotata päälle, jos lopputulos ei miellytä. Itse maalailen lähinnä vain omaksi ilokseni.

1308704.jpg

Toki vanhat taiteen tekijät lumoavat ja enkelitaulut ovat hienoja. Monissa vanhoissa kirkoissa on mahtavia seinämaalauksia ja alttaritauluja, jotka kyllä enemmän lumoavat, kuin mitään sanomattoman näköiset alttaritaulut.

Haastan  Anni-Fannin  kertomaan millainen taulu lumoaa hänet?

Ps, Juhla-arvontaan aikaa 25.2.2008 ja osallistua voi täällä.