Eilen oli jo suurelle osalle tullut uusi, odotettu Novita-neulelehti. Meille Posti-Pate kiikutti sen tänään ja samalla tuli myös Et-lehti. Tosin siinä ei enää nykyään ole mitään neulemalleja, kuten joskus muinoin. Tänä vuonna on lehtikaupustelijat olleet taas ahkeraan liikkeellä ja työn sekä vaivan kanssa heille saa toitottaa, että nyt on lehtikiintiö täyteen....ei kiinnosta Mökkilehdet sun muut kalliit turhanpäiväiset lehdet. Se mikä kiinnostaa, niin on käsitöihin liittyvää. Tuo Et-lehti tulee vielä jonkin aikaa ja sitten sen lopetan, mutta kyllä varmaan taas joku kehuu, kuinka hyvä tilaaja on ollut ja lehtiyhtiö haluaa aivan ilmaiseksi taas antaa lehtiä...ja ihme jos ei kelpaa...Tosin unohtavat heti mainita, että niihin tarjouksiin liittyy "pieni omavastuu" eli tilaat muutaman kuukauden lehdet ja saat jonkin kuukauden sitten ilmaiseksi. Aina niihin on "koira haudattuna". Ei eläkeläisellä ole varaa pilvin pimein lehtiin rahojaan haaskata, kun pitää ostaa lääkkeitä ja muutenkin tulotaso on alhaisempi kuin työtä tekevillä. Moda, Suuri käsityölehti ja Novita-lehti ovat niitä omia ilonlähteitäni ja ne riittäköön.

461344.jpg

Näin ensi silmäyksellä lehdestä pilkahti esiin ihania pinkkejä virkkausia ja neulomuksia. Ehkä sieltä jotain hyödynnettävää mallia löytyisi vielä. Kaunis jakkupuku tosi iski heti tajuntaani...kumpa jaksaisi tuollaisen tehdä. Tosin olen joskus 80-luvulla neulonut itselleni vaalansinisen hameen ja siihen reikäneuloskuvioisen topin. Siinä oli työtä, mutta se oli silloin nätti ja sitä tuli pidettyä aikansa. En ole varma, että onko se vielä kellarissa vai laitoinko sen joskus kiertoon jonnekin.

461347.jpg

Tämä värisävy iskostui heti tajuntaani...sopis varmaan mullekin. :)) Jos taas olisin vain 20 vuotta ja -20 kg niin voisin ajatella ihanaa Novita Bambusta tehtyä toppia (kuva 72), mutta se on parasta jättää väliin tällä kropalla. Pari ihanaa rosan väristä villatakkia kuitenkin lehdessä on....haaveitako vain?