Tanja järjesti puutarhaswapin ja ilmoitti parikseni Ritvan. Ritvalla ei itsellään ole blogia. Sähköpostise kommunikoimme toistemme kanssa ennen swapin postauspäivää. Ritva toivoi mm. itsepoimittuja siemeniä. En kuvannut niitä, mutta postissa lähti vanhan idänunikon siemeniä, vanhaa akilleijaa, ruusumalvaa tai saattaa olla myskimalvaa...niitä kun en erota. Lisäksi lähetin ritarinkannuksen siemeniä, kosmoskukkaa, joku harvinaisemp siemenpussi (Wolfsmilcis Berschnee, luki vain päällä). Lähetin yhden Geranniumin mukulan, jonka ostin Lidlistä.  Lisäksi olemme itse kasvattamassa luulmupuuta ja kirsikkaa, josta laitoin siemeniä, jos ne sitten onnistuvat tuottamaan mitään...vai pitäisikö olla kaksi eli naaras ja urospuolinen? Mikkelistä olen ostanut jonkun perennan (keltaisen), mutta nimi ei ole muistissa. Kaikkea lähettämäänän en edes muista, kun kiiruulla ne jaoin ja pakkasin. Olisi ollut muutenkin sekavaa kuvata niitä pussukoita. Toivottavasti lähetyksestäni on Ritvalle jotain hyötyä.

Tänään posti toi minulle paksuhkon paketin. Siinä oli suunnilleen saman verran siemeniä, joita itsekin lähetin. Alkujaan tuntui, että viisi olisi sopiva määrä, mutta todellisuudessa niitä kuitenkin kertyi n, 15 pussukkaa.Haukoin ihan henkeäni kun avasin kirjekuoren. Siellä oli oikein puutarhaharrastajan erikoisuuksia. Paketista löytyi: Jalkalehti (harvinaisuus, jota ei löydy Suomesta), kerrottua akilleijaa (hankittu Englannista), "tumma ripsureunainen" uniko, tuoksuherneen siemeniä, koristekaalia, munkkineilikan siemeniä, sinipallo-ohdake (perenna), ruusunätkelmää, kiinankärhöä, alppikärhöä ja verihanhikkia. Lisäksi oli kolme ulkokivikkokasvin pistokasta (alhaalla kuvassa yksi niistä). Sen Ritva on tuonut Virosta puutarhamatkalta.

Olin aivan myksitynyt. Osasipa Tanja ihan sattumalta jakaa minulle näin hyvän swap-ystävän. Toivottavasti Ritvalle ei tullut kovin huonoja kauppoja, sillä omat siemenet ovat vain mummonmökin pihapiiristä ja kaupan hyllyiltä. Tähän swappiin en kyllä enää mitään puutarhatavaraa olisikaan tarvinnut. Näin on paremmin kuin hyvin. Kiitos paljon Ritvalle! Toivottavasti onnistun pitämään sitten taimien alut elossa, kunhan saan ne esikasvatettua. Loistava swap.

Edit 1 (25.4.2007, klo 13:58)
Kappas vaan...Olinpas huolimaton, kun jäi katsomatta kirjekuoren pohjalle. Ritva oli lähettänyt minulle siemenpussien ohessa kauniin ATC-kortin "Roses". Onneksi hän mainitsi siitä meilissään, joten äkkiä kiiruhdin etsimään kuoren ja siellähän tämä kaunis kortti olikin. Kiitos kortista hänelle.Viikonloppuna ostin kirppiksellä olevalta puutarhamyyjältä tällaisen perennan, mutta unohdin jo mikä sen nimi olikaan...kuka muistaa?