Launataina saatiin mökkivieraita ja ajattelin tehdä pizzaa. Tein pohjataikinan nousemaan ja täytteeksi olin varannut jauhelihapizzan tarvikkeet.

JAUHELIHAPIZZA:

968130.jpg

Tässä jauhelihapizza odottaa uuniin laittoa ja kypsentämistä.

968140.jpg

Tässä tämä illallispizza valmiina nautittavaksi. Täytyy kyllä todeta, että hyvää se oli, sillä vain pieni kannikka jäi syömättä. Tosin tämä ei ole minullekaan oikein sallittua herkkua, mutta välillä pitää nauttiakin. Sellaisista oikeista pizzererian mausteuista pizzoista en välitä, mutta tällaiset omatekoiset, joissa ei ole liikaa mausteita maistuvat minullekin.

Taikinaa jäin pieni könttäpala jäljelle ja siitä ajattelimme tehdä yhden pikkupizzan jauhelihasta, mutta lihatäyte meni kokonaan tuohon pellilliseen. Mietimme pitkään, että onko kaapissa mitään taikinan päälle, mutta vähissä oli ylimääräiset mökkimurkinat. Niinpä nuoret saivat kuningasajatuksen eli halusivat kokeilla oikein "mökkimiehen pizzaa". Kaapissa oli pieniä eineslihapullia sekä grillimakkaraa. Halusivat kokeilla miltä maistuisi sellainen sekoitus juustoraasteen kera. Tuumasta toimeen ja töihin.

MÖKKIMIEHEN PIZZA (Special):

968165.jpg

Special-pizza menossa uuniin ja jännityksellä odotimme sen valmistumista.

968163.jpg

Näkyvissä siis makkaraa ja lihapullia. Itse en kyllä tuota maistanut, mutta ensikommentti nuorilta oli, että ei hassumpaa. En nyt kuitenkaan mitään reseptejä tähän rustaa, mutta jos tämä "special" saa kovaa kysyntää, niin palataan uudelleen asiaan. Tämä ei kuitenkaan taida olla niitä terveellisempiä ruokaohjeita eli tämä on kai perisuomalainen "kasvispiirakka". :)