Vaikka onkin vappuaatto, niin ihan kaikkea ei sentään tarvitse sietää. Äsken kuulin ovellamme kummaa kolinaa. Ajattelin, että mainospostinjakaja se siellä varmaan on, kun Posti-Pate oli jo tuonnut päivän postin ja olin parhaillaan niitä tutkimassa. Olin laittanut myös postiluukun kiinni, jotta kylmä ulkoilma ei tunkeutuisi asuntoomme.  Käväisin ovella katsomassa, että mitä siellä on. En nähnyt mitään postia ja luukku oli seppoisen selällään auki. Samoin kuului rapusta oven kolinaa ja joku ryhtäsi ulos. Aukaisin ulko-oven rappukäytävään ja siellä oli karmea haju. Oli kuin mätien kananmunien haju. Suljin oven ja väliovenkin samalla, jotta haju ei tulisi asuntoon. Aukaisin parvekkeen oven ja eihän sieltä ulkoa mitään hajua tullut. Jäin ihmettelemään, että mikä rapussa haisi. Avasin uudelleen välioven ja tutkin tarkemmin....kynnyksen päällä oli kaulasta poikkaistu ampulli, jossa oli jotain äklöä keltaista nestettä, josta se haju tuli.

Haluaako joku meidän myrkyttää vai onko tämä joku keskenkasvuisten järjestämä vappupila. Minusta ainakin varsin huono sellainen. Soitin naapurin rouvalle ja kyselin, että olisiko heidän lapsillaan mahdollisesti osuutta tähän asiaan. Hän lupasi soittaa pojalle ja tarkistaa asian. Pyysin, että tullee pyytämään anteeksi ja siivoamaan jälkensä, jos on aiheuttanut tämän kamalan päätäsärkevän hajun. Portaikossamme asuu venäläinen perhe, jolla on kaksi lasta ja ovat usein tekemässä kaikenlaisia kommelluksia. Näin naapurin menevän autolleen ja hyökkäsin rappuun ja vinkkasin hänelle, että minulla olisi asiaa. Hupsista....samalla tuulen voimasta asuntomme ovi pamahti kiinni ja olin sukkasillani rappukäytävässä ja ovi oli lukossa. Tunnin päästä mies palaisi kotiin ja kännykkääkään ei minulla olisi. Ensin häkellyin kun piti vielä selvittää naapurille, joka ymmärtää huonosti suomea, että ovatko heidän lapsensa keksineet tällaisia kolttosia. Lopuksi selvisi, että poika on koulussa, joten ei ole syytä epäillä. Yritin miehelle selvittää että jäin oven ulkopuolelle, enkä pääse kotiin, sillä mies tulee vasta tunnin pääsä. Naapurilla oli tulenpalava kiire, mutta sain soittaa hänen kännykäällään miehelleni, että olen oven takana ja pitäisi päästä sisään. Porraskäytävässä oli aika viileää, paha haju ja itse olin lyhythihaisessa paidassa ja ilman kenkiä. Mies lupasi tulla pikapäitten päästämään minut sisään. Hetken kuluttua oivalsin, että olin jättänyt sisäpihaltamme parvekkeen oven auki, jotta haju haihtuisi ja sehän oli aiheuttanut tämän ristivedon, joten sukkasillani hiippailin ulos...muutama metri portillemme ja pikkupihan kautta parvekkeelle, josta pääsin sisään. Soitin miehelle, että ei tarvitsekaan tulla päästämään kotiin, kun olenkin jo sisällä.
Otin hajupullon oven välistä ja laitoin pakasterasiaan, jos täytyy olla todisteaineistoa. Mitä ihmettä tämä aine sisältää ja kuka sen tänne lykkäs? Samoin huomasin valokuvaa ottessani, että siinä kynnyksellä on joku tarralappu. Se on todennäköisesti siitä ampullista. Siinä lukee CE ja "Impackt resistant, UV 400 Procevtion" ...onkohan se siihen puteliin liittyvä lappu, vai mistä lienee kotoisin? Titääkö kukaan mitä tämä aine voisi olla?


....johan ne myrkyn lykkäs....

Edit 1 (30.4.2007, klo 20:35):

Täytynee jatkaa juttua....Tähän menessä on isäntä saanut urkittua sen verran lymyillessään parvekkeella tupakalla, että pikkupoikia on ollut asialla. Joukko kiinteistön tenavia oli kuuloetäisyyden päässä. Yksi tuumasi, että sormet haisevat niin pahalle, ihan kuin pieru...pahemmallekin. Toinen siihen kysymään, että uskallatkos mennä kotiin? Mies lähti roskapussia viemään, jotta näkisi mihin pojat menevät, mutta ei ehtinyt nähdä kuin yhden pojan livahtavan naapuritalon rappuun. Nyt vaan äidit sitten ihmettelemään, että miksi poikien sormet haisevat niin pahallle....mutta, meillä haisi koko asunto. Kävin vielä katsomassa oveamme ulkopuolelta. Siihen oli isketty näköjään voimalla se ampulli, jotta saataisiin kaula hajalle ja osa mönjästä olikin valunut ovea pitkin ja maassa oli ampullin suusta lasin palasia. On pojilla varmaan hauskaa haistella omia haisevia näppejään. :))))