Lauantai-iltana sattui pieni kömmähdys, josta jo eilen tulinkin kertoneeksi. Tässä kömmähdyksen tulos:

1005616.jpg

Miehen "lipsahduksen" seurauksena hänen vuoden vanhat moniteholasinsa kärsivät aika kovan kohtalon. Niistä oli toinen linssi mennyt aivan piloille naarmuuntumisen seurauksena, sekä toisesta linssissä oli joku pieni naarmu. Lisäksi sangan  kiinnityskodasta oli mennyt maalia pois, sekä kehyksien reunasta.
Käytiin tänään näyttämässä laseja Instrulla, jossa tekivät kustannusarvion. Korjaus olisi tullut maksamaan yli 250 euroa eli suunnilleen saman mitä maksoimme silmälaseista kaikkineen. Vastaavat uudet maksaisivat 551 euroa ja sanottiin ettei vanhoja kannata korjauttaa, kun on niin monesta kohti rikki.
Kävimme laskelman kanssa vakuutusyhtiössä ja heti kun olemme saaneet korvauksen tilille, niin voimme tilata uudet lasit, muuten olisi pitänyt olla tuo 551 euroa maksaa ennen tilausta tai ainakin yksi neljännes siitä. Huomenna pitää ilmoittaa vakuutusyhtiölle lopullinen summa ja sitetn odottaa korvausta. Siihen asti miehen pitänee pärjätä noilla naarmuisilla laseillaan.
Onneksi siis oli laajennettu kotivakuutus, joka korvaa. Näin ollen omavastuu on laseista 130 euroa. Hyvä niinkin, sillä koko summa olisi ollut aika myrkky nieltäväksi.

1005624.jpg

Tällaista jälkeä taas tulee, kun komapstuu maton reunaan ja lyö leukansa vauhdilla lattiaan. Tosin olisi siitäkin voinut pahempaa jälkeä syntyä. Tänään on olleet käsivarret aika kipeät. Tiedä sitten tuliko ne kaatumisesta vai enteileekö ne flunssaa. Flunssa on ainakin iskenyt parempaan puoliskoon. Kohta puolin voi varmaan jo tilata aikaa terveysasemalta influenssarokotukseen, joka anetaan riskiryhmille.

Hieman nauratti tänään kun mami tuli vastaan veljentytön kanssa. Kummitytär ihmeteli ensin leukaani ja mustelmaa ja sitten puolisoni silmäkulmaa. Onneksi äiti tiesi mitä on tapahtunut, sillä muuten olisi kyllä epäillyt nyrkkitappelua. Toinen sai ikään kuin silmäkulmaan tällin ja minä leukaan, mutta onneksi asiat ovat aivan toisin. Emme ole riidoissa, vaan sulassa sovussa edelleenkin.