Tänään meillä oli askartelukerho yhdistyksessä ja oli tarkoitus alkujaan askarrella pääsiäiskortteja, mutta koska pääsiäinen olikin näin nurkilla, niin päätimme keksiä jotain muuta. Alkuunsa olimme jo suunnitelleet, että menemme tuttavamme Salme Salkolan ikoninäyttelyä katsomaan kirjakauppa Kirjataivaaseen.
Sattuipa vaan niin ikävästi, että yksi sun toinen oli sairastunut tai näin pääsiäisen alla muita kiireitä, joten minä ja ystävättäreni Sirkka ehdimme ainoastaan näyttelyyn.
Aiemmin en ollut edes tuossa kirjakaupassa käynytkään ja omistaja esitteli meille Galleria Leon, sekä pohjan alla olevan tilan eli varastokerrokseen tehdyn lisänäyttelytilan. Kirjakaupassa oli useiden taiteilijoiden töitä näytilla kirjamyynnin lisäksi.
Salme tarjosi meille pientä purtavaa ja samalla tutustuimme hänen taidokkaaseen Ikoninäyttelyyn. Ihmettelen suuresti, että kuinka joku oppii tuollaisia maalaamaan. Työ on vaativaa ja takkojen kriteerien mukaista. Työ ja kurssit tekijäänsä ovat varmaan neuvoneet 25 vuoden ajan.
Kauniaisten kirjastossakin on nähtävissä hänen ikonejaan ja niitä voi ostaa ja tilatakin häneltä. Lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluu ikonikortteja, joista enemmän täällä.

1389082.jpg

Ikonitaiteilija töittensä ääreellä. Kiitos Salme, että kutsuit meidät näyttelyysi ja esittelit ja kerroit meille ikonimaalauksesta kaikkea mitä vaan halusimme tietää.Ehkä jotain jäi mieleeni. Huhtikuussa kuulemme sitten enemmän ikonien maalauksesta.

1389123.jpg
Kirjakaupan puolella oli vielä lisää ikoneja....

1389125.jpg

Eilen oli myös kulttuuriluontoinen päivä, vaikkakin hieman toisen lainen kuin tänään. Menimme isolla porukalla seuraamaan "Kunnon komediaa" Pohjola-yhtymän harrastelijateatterin kutsusta. Monena vuonna olemme käyneet katsomassa heidän esityksiään ja aina ne ovat yhtä hurmaavia. Ei tarvitse ottaa mitenkään vakavasti ja naurua piisaa. Olimme entisen luokkatoverini kutsusta ja kiitos taas tästä mukavasta teatterituokiosta...piristi kummasti.

1389114.jpg
Kiitos PoKo:lle. Olitte loistavia. :)