Päivä meni niin tappotahtia, että en sitten joutanut leipomaan joulupullaa. Löysin reseptivihostani tutun joulupullakakun ohjeen, joten päätin tehdä pari sellaista perinteisten pullien sijaan.

2167567.jpg

JOULUPULLAKAKKU

2 dl sokeria
2 munaa
1 valkuainen (säästä keltuainen voiteluun)
1 dl voisulaa
2 dl kermamaitaoa
1 rkl kardemummaa
2 dl rusinoita
1 rasia kirsikoita tai sukaattia
3 runsasta tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Valmistus:
Sekoita sokeri, munat ja valkuainen varovasti keskenään. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Lisää kermamaito. Lisää sitten taikinaan hedelmät ja rusinat. Sekoita vehnäjauhoon leivinjauha  ja kardemumma. Älä vaivaa taikinaa, kun sekoitat jauhot, vaan sekoita kevyesti.
Paista hyvin voidellussa vuoassa ja voitele joulupullakakku kananmunan keltuaisella ja ripottele raesokeria päälle.

Paista kakku 175 asteessa, noin 1 tunti.