Lomat ovat takana päin. Tosin onhan meikäläisellä lomaa joka päivä, mutta itse olen lomalla silloin kun siippanikin on. Huomenna alkaa eräällä henkilöllä työpäivä. Tosin juhannuksen aikaan hän totesi mökkinaapureille, että "töissä on niin mukavaa olla". Siinä naapurit hieman ihmeissään sitten miettivät, että mitenköhän se työnteko niin hauskaa mahtaa olla. Puolisoni siihen hieman juhlatuulella toteamaan, että ei tarvitse olla kotosalla. Huomenna sitten nähdään onko se niin hauskaa kauniina hellepäivänä palata takaisin töihin. Helteestä ei paljoakaan loman aikana pystynyt kehumaan, kun ne sateettomat päivät heinäkuulla taisivat mahtua lähes yhden käden sormilla luettaviksi. Ilmasta huolimatta lomaan mahtui kaiken laista hauskaa ja merkittävää. Lisäksi monet paikat tuli kierreltyä ja tuttuja tavattua ja jopa tutustuttua uusiin tuttavuuksiinkin.
Kello on jo ylittänyt uhkaavasti puolen yön, joten suurempia jaarittelematta kerron tämän kesän iloisimman uutisen ensin ja lisää juttua sitten lomasta ja muusta kesän kohokohdista huomenissa. Juhannuksesta odottelimme sukuumme uutta tulokasta, mutta pieni mies päätti odotuttaa hieman itseään ja ilmaantui tähän maailmaan meikäläisten kesäloman aikana. Kuopuksemme avokki pyöräytti ihanan pikkuisen pikku-ukon maailmaan heinäkuun toisen viikon jälkeen. Harmi kun isovanhemmat olivat kaukana syntymäpaikalta, joten puolentoista viikon ikäisenä saimme mökille vieraaksemme ihanan pienen käärön. Siitä on jo jokunen vuosi aikaa kun viimeksi olen saanut tällaista pientä mussukkaa pitää sylissäni.
799381.jpg

Saanko esitellä teille tässä mummin uuden mussukan. Perjantaina kotiin palattuamme oli pakko soittaa nuoret visiitille näyttämään kuinka vaavi on kasvanut parin viikon sisällä. Tänään kävimme jälleen pikku-ukkoa treffaamassa. On se niin suloinen.
Tosin saimme lomalla toisenkin lapsemme perheensä kanssa lähes viikoksi mökille. Säpinää on siis riittänyt ja sopu sijaa antoi pienessä mummon mökissämme.
Launataina oli toinen kesän kohokohta, kun olimme ystävättären syntymäpäiväbileissä Lohjalla. Juhlapäivä oli mahtava ilman suhteen, kuten myös juhlankin suhteen. Oli tosi iloinen juhlapäivä. Tänään olikin pakko päästä Helsingin kirppiskierrokselle moneen viikkoon. Nyt nukkumaan, sillä aamulla on noustava aikaisin pyykkitupaan, sillä loman aikana on syntynyt ammottava pyykkivuori...joten tuumasta toimeen ja pyykinpesuun pesutupaan äitimuorin kanssa.