Tänään päätin tehdä jälleen sämpylöitä, koska leipä pääsi loppumaan ja sen vuoksi ei viitsinyt kauppaan lähteä. Taikinasta saa nopeasti pyöräytettyä pellillisen sämpylöitä, kun vain ryhtyy tuumasta toimeen.
Viimeviikon valokuvatorstain haasteeseen tuli laitettua sellainen kuva, jotta pelkäämpä pahoin kaikkien lukijoitteni luulevan minua vallan poropeukaloksi leipomisen suhteen.
Täytynee vallan todistella, että ei siinä leipomisessa ihan joka kerta niinkään käy. Näyttää tosin olevan hieman selittelyn makua tässä, mutta todistaa täytyy, että hyvin on sentään joskus ne pullat ja sämpylätkin uunissa ja taikina pysyy omassa kulhossaan, eikä valu lattialle tai pöydälle.

1039644.jpg

Näyttää pysyvän taikina kulhossaan...

1039650.jpg

Tästä siis aloitetaan...

1039649.jpg

Veitsellä palastellen ja pyöritellen sämpylöiksi.

1039657.jpg

Valmiina pellille ja uuniin.

1039646.jpg

Tässä onnistuneen työvaiheen tulos ja nyt vielä odotellaan, että ollaan polttamatta sämpylöitä "poroksi".

1039651.jpg

Tässä siis lopputulos...ja nyt pääsee maistelemaan näitä.

Sämpylät tein dämpyläjauholla, jossa oli eri viljalajeja, mutta lisäsin taikinaan vielä kolme desiä kauraryynejä. Puolen litran taikinasta tuli 14 muhkeaa sämpylää, josta osa tulikon jo uunituoreena puputeltaua iltakahvin kanssa.