tiistai, 6. marraskuu 2007
Hyvin on sämpylät uunissa...
Viimeviikon valokuvatorstain haasteeseen tuli laitettua sellainen kuva, jotta pelkäämpä pahoin kaikkien lukijoitteni luulevan minua vallan poropeukaloksi leipomisen suhteen.
Täytynee vallan todistella, että ei siinä leipomisessa ihan joka kerta niinkään käy. Näyttää tosin olevan hieman selittelyn makua tässä, mutta todistaa täytyy, että hyvin on sentään joskus ne pullat ja sämpylätkin uunissa ja taikina pysyy omassa kulhossaan, eikä valu lattialle tai pöydälle.
Näyttää pysyvän taikina kulhossaan...
Tästä siis aloitetaan...
Veitsellä palastellen ja pyöritellen sämpylöiksi.
Valmiina pellille ja uuniin.
Tässä onnistuneen työvaiheen tulos ja nyt vielä odotellaan, että ollaan polttamatta sämpylöitä "poroksi".
Tässä siis lopputulos...ja nyt pääsee maistelemaan näitä.
Sämpylät tein dämpyläjauholla, jossa oli eri viljalajeja, mutta lisäsin taikinaan vielä kolme desiä kauraryynejä. Puolen litran taikinasta tuli 14 muhkeaa sämpylää, josta osa tulikon jo uunituoreena puputeltaua iltakahvin kanssa.
Kommentit