Tänään menimme Maijun kanssa Helsingin Vanhaan Satamaan Naisten joulumessuille. Jos joskus olen ollut siellä aiemmin, niin siitä on aikaa varmaan vuosikymmeniä. Kokemus oli tosi mukava ja tuttujakin löytyi myyntipöytien takaa.

Itse en voinut aivan hurjasti pistää himojani valloilleen, vaikka vähän joka puolella oli tosi ihania kättentöitä...käsitöistä koruihin ym. Löytyipä lisäksi vielä suuhunpantavaakin.

Hupaisen hattuostoksen jälkeen suuntasimme kulkumme pikkuhiljaa Angorinan myyntikojua kohti. Tosin emäntä itse oli kiertelemässä, mutta tuttuja oli silti pöydän takana myyjän paikalla. Olin jo aiemmin käynyt kuolaamassa hänen blogistaan yhtä pinkin sävyistä värjättyä villalankaa, mutta arvasin kyllä, että sitä on enää turha haikailla. Löytyi kuintenkin ihan kivan väristä lankaa siitä huolimatta.

1113782.jpg

Nämä langat lähtivät messuilta matkaani. Tuo hahtuvalanka on toiselta myyjältä ja Angorinalta on tuo liukuvärjättylanka.

Jossain vaiheessa onnistuimme näkemään myös itse Catariinan, kun palasimme uudelleen Maijun kanssa ihailemaan näitä lankoja.

1113789.jpg

Olisihan tuossa ollut vielä vaikka kuinka paljon ihania lankoja, mutta kun kaikkea ihanaa ei aina voi ostaa yhdellä kertaa ja pitää vain tehdä valintoja.

1113788.jpg

Hyvin iloisia olimme tästä ensitapaamisestamme ja tässä Catariina esittelee ihania lankojaan.

1113793.jpg

Maiju nyt on eksynyt vähän väärälle puolen pöytää, mutta kyllähän hänkin sinne vanhasta tottumuksesta sopii.  Kuvassa Catariina itse, sekä apuvoimana toiminut lankamyyjä Anitta sekä Maiju. Savisutikin oli paikanpäällä, mutta hän oli tässä vaiheessa alueella, mutta nähtiin me kuitenkin muutamassa käänteessä.
Muitakin tuttuja siis näimme ja sattumoisin osuin mökkipaikkakuntamme Desing Anu Pysyn myyntipöydälle. Anun pöydältä lähti matkaan tuliaisiksi "tiskirätti":

1113791.jpg

Olisihan Anulla ollut tosiaan paljon muuta ostettavaa, mutta ehkä sitten kesäaikaan voin ajan kanssa piipahtaa siellä Ateljeessa, kun ohi ajamme. Ehkä tuollaiseen tiskirättiin ei raaski pöytäänsä pyyhkiäkään.

1113790.jpg

Vielä löytyi ostoskassiin muutama kauneus. Minulla on rosan värinen iso lasisydän, mutta nyt sain edullisesti tuollaisen...hmmm...ehkä ruispuolukkapuuron (?) värisen sydämen ja lisäksi ostin hieman sekundaa olevan keraamisen enkelin koristeeksi.
Ruokapuolelta ostin rosollia rasian sekä pari joulutorttua itsenäisyyspäivän iltaa ajatellen. Rosolli sopii uunissa muhivan karjalanpaistin kylkiäiseksi ja joulutorttukahvit Pressan itsenäisyyspäivän juhlia katsellessa, kahvin painikkeeksi.

Messuilla meni reippaasti monta tuntia ja illalla jalat olivat aivan puutuneet ja pistelivät molemmista lonkista reisien mitalta. Joku hermo varmaan pinteessä tai kuitenkin selästä nämä tällaiset ongelmat johtuva ja välillä ei jaksaisi pitkiä aikoja seistä tai olla pystyssä. Oli tosi mukava päivä, vaikka ilma oli kaukana kauniista itsenäisyyspäivästä. Ikävän tuntuinen vesisade juhlisti itsenäisyyspäivää. Illalla polteltiin tuikkuja ja muita kynttilöitä sekä pihallemme sytytimme kaikki mahdolliset jouluvalot ja kynnteliköt. Illan kohokohta oli tietenkin ihaillaPressan itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsuttuja juhlijoita ja heidän vaatetuksiaan.

Edit 8.12.2007:
Ihan pakko on tulla vielä lisäämään, jos joku haluaa vähän iloa harmaaseen arkeensa. Maijun blogissa voi ihailla sitä hassua hattua, jonka hän löysi messuilta. Saa kuulemma luvan kanssa nauraakin. :)) Riihipeikon valmistamia hattuja ja tätä mallia voi ihastella täältä. Sama malli nähtävissä talvimallistossa.