PERJANTAI-ILLAN HUUMAA:

Lupasin tulevana vuonna siivota vaatehuoneeni, joten nyt lupaus on suoritettu. Perjantaina aloitin projektin tyhjentämällä jo osittain vaatehuonettani ja lauantaina homma jatkui edelleen.Tosin tämän tehtävän suorittamisajankohtaan vaikutti suurelta osin se, että olin varannut viikko sitten Prisman parkkihallista kirpputoripaikan.

Kun vuoden sisällä on painoa pudonnut kymmenisen kiloa, niin arvata saattaa, että se vaikuttaa myös vaatekaapin sisältöön. Kaapissa oli hirmuinen määrä vaatteita. Niitähän tulee ostettua vähän liiankin kanssa välillä kirpputoreilta ja sitten ei muistakaan ehkä mitä kaapissa oikein loppujenlopuksi onkaan. Aloitin siivouksen vaatehenkareista. Yksi kerrallaan otin syyniin. Perjantai-ilta meni mukavasti mannekeeratessa. Jokainen vaate piti kokeilla ensin päällä, että sopiiko vai onko pieni tai iso? Näitä liian isoja tai hieman omasta mielestäni vanhan malliseksi käyneitä, poistin aika surutta kierrätysläjään. Tosin oli myös paljon sellaista, että jospa vielä vähän aikaa tuumaisin, käytänkö vai enkö. Aiemmin osa oli ollut hieman nafteja ostaessani kirpputorilta, mutta nyt iloitisin, että moni ahdas vaate onkin tullut kaapissa ollessaan sopivaksi minulle. Pinosin vaatteita henkareissa olohuoneen nojatuolin selkämyksen päälle. Kierrätykseen menevät viikasin saman tien kirpputorikassiin.

Yht'äkkiä kuului, kops! No niin, pitihän se arvata kuinka siinä sitten käy. Hain kameran, ennen kuin aloitin läjäämään vaatteita lattialta takaisin tuolin päälle, mutta hieman erilailla, jotta ei tämä tapahtuisi toista kertaa.

1227062.jpg

Kun vaatehuone oli tyhjennetty jokaista henkaria myöten, niin perjantai-ilta olikin sitten jo pulkassa ja lopetin projektin siltä erää siihen.

1227066.jpg

Tuossa on läjä poikineen henkarivaatteita, jotka piti sitten vielä saada takaisn vaatehuoneeseen siististi laitettuina.

LEPPOISAA LAUANTAITA:

Lauantaina oli vuorossa vaatehuoneen hyllyjen tyhjennys. Tämän urakan pinot piti levittää makuuhuoneen sängyn päälle ja samoin oli mietittävä mitä huosuja, hameita, t-paitoja, puseroita ym. säästää ja mitä laittaa kiertoon. Olin viime päivänä miettinyt pitkien housujen tilannettani. Tuntui, että vanhoista housuista suuri osa lökötti rumasti tai niissä oli liian leveät lahkeet tänä päivänä pidettäviksi. Kun olin levitellyt henkareista löytämäni housuja ja hyllyiltä löytämiäni pitkiä housuja, niin yllätys, yllätys....löytyi aika läjä "uusia" housuja, jotka ovat jääneet korjausta tai lyhennystä vaille hyllyn takanurkkaan odottamaan parempia päiviä. Nyt otin nämä housut kaikki eri läjään, enkä pistänyt niitä kaappiin jälleen odottamaan, vaan pinoon, jotta ne todellakin tulisi korjattua. Siellä oli oikeita aarteitakin eli tosi passeleita housuja. Nyt minulla on ollut vain yhdet housut, jotka ovat olleet ne vakiohousuni ja sitten jos ne ovat olleet pyykissä, niin on pitänyt etsiä sitten vähemmän lemppareita housuja.

1227107.jpg
Tässä on tusinan verran korjattavia housuja käyttöön.

Vaatteita kertyi sängyn päälle aikamoien läjä. Mitehköhän niitä kaikkia edes ehtii käyttämään ja sittenkin saattaa tulla himo ostaa uusia vaatteita kaupasta tai kirpparilta. Jotenkin tuntuu, että on vaan tapa ottaa kaapista niistä ensimmäisistä silmiin osuneista läjistä esim. joku lempipaita päälle ja niitä tulee vallan käytettyä ja taaimmaissa pinoissa olevat jäävät helposti unoholaan.

1227114.jpg

Ette voi olla kiinnittämättä huomiota tähän vaatehuoneeni sisältöön. Mikäs se onkaan hallitsevin väri? Tosiaan, vaikka joukossa onkin muutakin kuin pinkkiä...on myös hieman vaaleansinistä ja mustaakin. Valkosia vaatteita ei ole kovinkaan paljon eli jokunen t-paita tai pusero. Rusket, vihreät, keltaiset, oranssit ym. vaatteet eivät mahdu vaatehuoneeseeni, sillä ne eivät ole nitä minun värejäni. Muistan kyllä nuorena, että ei vielä osannut tai ehkä ei ollutkaan niin väriensä orja, joten niitäkin värejä silloin tuli sisällytettyä vaatevarastoon, mutta ei enää.

1227124.jpg

Vaatehuoneeni ei varmaan ole koskaan ollut näin tyhjä aiemmin. On vain tullut siivottua hylly kerrallaan vaatteista, mutta ei näin perusteellisesti. Hyllyiltä väheni kyllä aika määrä tavaraa, kuten myös henkareista, mutta näkyykö se lopputuloksessa?

1227128.jpg

Tässä siivottu vaatehuone. Mikä parasta, niin samalla on lattiapinta-alaa tullut lisää. Myös lattialla lojuneet roinat ja hyllyjen alle jemmatut vanhat kirppiskamat lähtivät vaatehuoneesta pois tai osa niistä hyllyjen alle. Mikä onkaan ollut ärsyttävintä eli päästä sinne vaatehuoneeseen, kun omien vaatteiden lisäksi lattialle oli kertynyt kaiken maailman jouluvalokasseja, työkalulaatikoita ym. roinaa. Onhan siellä hyllyillä ja henkareissa edelleenkin paljon vaatteita, mutta monin verroi sielä lähti kyllä kierrätykseenkin. Nyt voi huokaista helpotuksesta ainakin tämän projektin suhteen. Tosin niitä projekteja riittäisi tässä huushollissa vähän joka komerolle. No, tässähän on koko elämä edessä, joten eiköhän nekin pikkuhiljaa tule siivottua.

Lauantai-illan päätteeksi oli mentävä nukkumaan, jotta jaksoi herätyskellon (kännykän) soittoon herätä klo 5:15 aamutuimaan, sillä kirpputorin parkkihalliin pääsi klo 7 sisään suoraan autolla viemään tavaroitaan.