Perjantina olimme saaneet kutsun mieheni työpaikan juhliin, jossa oli tarkoitus juhlistaa työpaikalla 40-vuotta työskennelleen työtoverin, eläkkeelle pääsyä. Tilaisuuteen oli kutsuttu firman nykyisiä ja entisiä työntekijöitä aveceineen. Harvoin sitä niin hienoon ravintolaan pääsee juhlimaa, kuin ravintola Sipuliin.

2090063.jpg

Huvitti hieman menomatkalle: Mieheni ei ole julkisilla kulkuvälineillä kulkenut mihinkään moneen vuoteen ja piti olla hänelle oppaana, miten kulkuneuvoissa maksetaan ja kuljetaan. Teki hieman hyvää kyllä hänellekin päästä irtautumaan "arkeen" ja kokeilla sitä normaalia matkustustapaa, ilman omaa autoa.

2090070.jpg

Tuntui hieman vieraalta olla juhlimassa sellaisessa porukassa, josta ei tunne juuri ketään...mitä nyt  muutaman, miehen lähimmän työtoverin. Mukavasti se ilta meni, nauttiessa maittavaa juhlaruokaa, minkälaista harvemmin on tarjolla. Oli hauska seurata miehen ilmeitä, kun hän "nautti" ravintolan hienostunutta hummerikeittoa alkupalaksi. Olihan siinä hienostunut maku, mutta kun ei ole tottunut tällaisiin erikoisiin ruokiin. Pääruokaksi nautimme sitä Uuno Turpapuron herkkua eli Chateaöbriandia mustapippuri-laakerinlehtikastikkeella kaikkine lisukkeineen. Siinä ei ollut mitään moittimista...hyvää oli. Kaiken lisäksi pääsimme vielä nauttimaan herkullisesta jälkiruoasta.

2090097.jpg
....Suklaamoussea ja herukkasorbettia...nami-nami...

Juomaakin oli tarjolla, enemmän kuin "lääkäri" määrää, mutta pitää itse tietää missä oma raja kulkee ja kaikkiahan ei tarvitse nauttia, mitä eteen kannetaan tai baarissa tarjoillaan. Muutaman ruokajuoman itsekin uskalsin ottaa, mutta sitten siirryin alkoholittomien linjalle. Juhlatilaisuudessa oli Ylioppilaskunnan laulajia esiintymässä ja heidän lauluaan oli ilo kuunnella. Sen jälkeen oli vapaata keskustelua ja yhdessä oloa. Puolen yön jälkeen väki pikkuhiljaa valui narikkaa kohti ja taskijonoon. Näin pikkujoulujen aikaan, taksiakin joutuu jonottamaan normaalia kauempaa. Niitä vain ei näyttänyt tulevat, kuin hyvin harvakseen. Noin tunnin jonottamisen jälkeen pääsimme viimein kyytiin. Taksiin lastautui täysi satsi ja vähin erin pudottauduimme kyydistä matkan varrella. Ilta oli ollut mukava, vaikka kaikkia en tuntenutkaan.

2090117.jpg
juhlaa ja glamouria...

Olipa mukavaa olla jälleen juhlatunnelmissa. Tämä marraskuu on ollut harvinaisen juhlallinen kuukausi, sillä harvoin meikäläinen juhlii niin usein kuin tämän vuoden marraskuussa on ollut mahdollista. Vielä tälle viikolle siunaantuu yhdet pikkujoulut ja lauantaille 50-vuotissynttärit.  Elämä on...

2090519.jpg

Ravintola Sipuli sijaitsee "Sipulikirkon" kupeessa eli Uspenskin katedraalin kupeessa Helsingissä. Tuo kirkko on suurin Länsi-Euroopan ortodoksinen kirkko.