Olen yli kolme viikkoa odotellut koepalavastausta Ihotautiklinikalta. Tänään päätin soitella ja kysellä, että missä vastaus viipyy. Ajanvarauksessa ei koneelta löytynyt edes aikaa, jonka olin saanut korvalääkärille ensiviikon perjantaiksi. Ihmettelin, sillä minulle oli käynnin yhteydessä annettu polikortti, jossa oli perjantaille korvalääkärin aika. Jostain syystä ei näköjään aikaa ole kirjattu koneelle ja niinpä olisin mennyt ehkä ensiviikolla sinne aivan turhaan. Kun polilta ei kukaan vastannut puhelimeen, niin hoitaja otti yhteystietoni ja sanoi, että sieltä päin soitetaan minulle hetken päästä.

Jonkin ajan päästä sisätautilääkäri soitti ja sanoi, että juuri pari minuuttia aiemmin oli allekirjoittanut paperini.Hän lähettää ne Töölön sairaalaan, tuumorimeetingiin. Alustavasti sain kuulla, että koepalavastaus oli hieman epäselvä ja siinä on pinnallisesti syöpäsoluja. Tarkoittaa, että alle ½ mm. verran on syöpäsoluja. Lääkäri piti sitä hieman lohdullisena tietona, ettei syöpäsoluja ole syvemmällä. Töölössä on tuo meeting ensi viikon keskiviikkona ja todennäköisesti sitten päättävät, että mitä tehdään ja milloin. Nyt vaan odottelen ensiviikolle. Sitten onkin jo neljä viikkoa kulunut tuosta koepalan otosta. Odottavan aika on pitkä.

1600453.jpg

Tällaiselta se huuleni tällä hetkellä näyttää. Otin kuvan äsken. Toivoisin saavani pian siihen jotain hoitoa, sillä huuli on jatkuvasti rikki. Syödessä tuo rupi pehmenee ja sitten se lähtee irti ja tulee taas uuri rupi. Tätä rataa se on muodostunut aina uudelleen ja uudelleen. Tuo kyhmy alhaalla on kipeä ja ei järin nättikään.
Epäilykseni osui oikeaan eli aurinkokeratoosia....kuulmani mukaan vielä hieman pahempi muoto eli kun on aiheuttanut noita syöpäsoluja. Lääkäri puhui jostian boven-tyyppisestä muodosta....tiedä mitä tarkoittaneekaan. Olisin googlettanut sen "aurinkokeratoosin" ja laittanut linkin, mutta ei näytä googlekaan toimivan, vaan näyttää "sivun lautausvirhettä" tämän tästä.

Korvalääkärin aikani on siis mitätön. Joudun odottamaan uutta aikaa postitse. Harmi, mutta onneksi se nenäongelmani ei ole näin akuutti, sillä nenä on ollut tukossa ja ahdas jo iät ja ajat. Sieraimeen muodostuu näin ollen usein syvä haava, joka osaa olla sitten kipeä.

Keskiviikkona siis pääsen sisävesiristeilylle, mutta sitten saan myös ehkä vastausta tähän piinaankin. Keskiviikkona kun on se meeting myös.