Onneksi olin tänään kotosalla, kun posteljooni pimputti ovikelloa. Tosin olin jo osannut odottaa MarLilta postia, sillä meillä on yhteinen diili ja hän lupasi lähettää langat sitä varten postissa. En kuitenkaan tiennyt, että posti-Pate toisi tullessaan muutakin isokokoista, josta minulla ei ollut hajuakaan.

863469.jpg

Pikkuhiljaa tästä sitten tutkin mitä paketit sisällään oikein pitivät. Tosin tuo pitkulainen pakkaus kun nytti aivan tyhjältä, mutta sisään kurkistaessani näin jotain julisteen tapaista ja yritin vetää käärön pois rullasta, mutta ei se niin helppoa ollutkaan. Ensin yritin pinsettien kanssa vetää kääröä, mutta ei hievahdustakaan. Sitten otin järeämmän aseen eli sahalaitaveitsen ja sillä sahasin viitisen senttiä putkilomaisen paketin suuosasta pois, jotta saisin sisällön reunasta kiinni ja onnistuisin vetämään postin pois putkilösta.

863525.jpg

Onnistuihan se viimein ja sain kuin sainkin esitekäärön vedettyä esiin.

863531.jpg

Arvasin oikeastaan jo mitä paketista paljastuu. Tässä se sisältö, joka on Munuais- ja maksaliiton projektiin liittyvää ja pian vietämme kansainvälistä Maksapäivää, joka on ensimmäistä kertaa meillä täällä Suomessa 1.10.2007. Munuais- ja maksaliitto viettää tätä päivää teemalla:

" Pidä huolta maksasta,
                  se on elintärkeä."

863549.jpg

Kerron enemmän vielä tästä aiheesta myöhemmin, mutta jokainen voi seurata valtakunnallisesti mitä muilla paikkakunnilla tapahtuu teeman merkeissä 1.10.2007 tai sinä viikkona. Tarkempaa tietoa löytyy lähempänä tuota ajankohtaa Munuais- ja maksaliiton sivustolta.

Musilin maksaprojekti etenee ja sen tiimoilta on järjestetty tänäkin vuonna useita infotilaisuuksia maksasairauksita ja lisää on tulossa. Tiedoksi vielä maksasairautta sairastaville, alan ammattilaisille ja muille asiasta kiinnostuneille, että alueellisesti on tulossa maksailtoja ja maksaluentoa muutamassa kaupungissa eli tässä tulevista päivistä, joista tietoa myös Musilin sivustolta enemmän pdf-tieostona ohjematietoineen ja tapahtumapaikkoineen:
 
Maksailta, Mikkelin pääkirjastolla 4.9.2007
Maksaluento, Turku 27.9.2007
Maksailta, Seinäjoki 3.10.2007


                                 
Tässä sen isomman paketin sisältö ja miksi MarLi sen minulle lähetti. Meillä on siis diili, josta kerron hieman myöhemmin. MarLi laittoi minut haasteen eteen. Ensin nielaisin pari kertaa tyhjään, mutta sitten jostain kumman syystä uskalsin ottaa haasteen vastaan. Tosin olen ennenkin houkutellut mukaan blogiystäviäni ja totuttuun tapaan vinkkasin Tiitsalle, että mitäs jos lyötäis viisaat päämme yksiin ja tehtäisi hieman yhteistuumin tämä projekti eli Tiitsa tekee samankaltaisen, mutta oman tyylinsä mukaan ja minä omallani. Katsotaan mitä aikaan saadaan. Tämä on vielä keskeneräinen juttu, joten siitä ei sen enempää....ettei sovi arvostella vielä keskeneräistä työtä. Parhaillaan on tulossa koeversio itselleni ja sitten vasta tuumasta toimeen eli se haastetilaus. Tässä paketin sisällöstä:

863637.jpg

Nuo tumman ruskeat langat liittyvät siihen haasteseen ja tuosta vihreänkirjavasta olen taas luvannut tehdä hänelle Salomoninsolmu kaulahuivin, mutta sillä ei onneksi ole kovin kiire. Tuo haastejuttu tosin pitäisi olla palautettuna ennen syyskuun puoltaväliä. Katsotaan miten sen kanssa oikein käy...ei parane tyriä.

Yllätykseksi MarLi oli lähettänyt minulle "minun oloiseni" jakun. Eiks ole ihana ja just passelin kokoinen ja värinenkin. Suurkiitos MarLille....kyllä kelpaa.

863662.jpg

Pink-pink...pinkkiä jälleen kerran, mutta ei värillä väliä, kunhan se on pinkkiä! :)
Projektin etenemisestä seuraa jatkossa lisää.