Sysky ja pimeät illat. Maalla näyttää olevan aivan sysipimeää, ellei ole mökillä valoja. Tielle ei kyllä viitsi lähteä kävelemään illan hämärtyessä, sillä siellähän ei näe nokkaansa pidemmälle. Mies piti kyllä pihamaalla otsalamppua illan pimetessä. Ajatus syttyi, että mitäpä jos laitettaisiin syysvalot? Miksi valoja pitäiskään polttaa vain jouluisin. Vietiin kotoa viime joulun jälkeen alesta ostettu lyhtyvalosarja. Siinä roikkui 16 pientä sinistä öljylyhdyn näköistä pikkulyhtyä. Se laitettiin roikkumaan Saunan kuistin ikkunan reunustalle. Lisäksi olimme saaneet sähkön asentamisen jälkeen ystäväpariskunnalta lahjaksi valokaapelin. Pidimme silloin ns. valojuhlat. Nyt voisi tietysti pitää myös syyskauden lopettajaiset ja valojuhlat.

911570.jpg

Tässä näette sen lyhtyvalosarjan ja punaisen valokaapelin. Lisäksi saunamökissä on kaksi lyhtylamppua talon kulmauksissa.

911572.jpg

Öinen kaariportti pihamaalle. Tosin välillä laitamme valokaaren tähänkin porttiin, mutta vielä emme ole raaskineet repiä rehevään humalakukintoa portin pielestä kasvamasta.

911574.jpg

Pihaportissa tuikkii kaksi vanhaa laivalamppua. Oli kyllä aika pimeää hortoilla portille kuvaamaan summassa tuota porttiaukkoa.  Maalla tuon pimeyden vaistoaa paremmin kuin kaupungissa, jossa valoja tuikkii kaduilla ja vähän joka akkunasta. Tähdet näkyvät mökkitaivaalla kauniisti tuikkien. Olisipa joskus kivaa laittaa vaikka verkkokeinu tai lepotuoli maahan ja siin makaavilteen tuijottaa noita taivaan tähtösiä.