Tänään on sitten meilläkin ollut vilskettä tuolla keittiön puolella. Aamusella kävi sähkömies poikkasemassa sähköt ja näperteli uutta sähkökaappia automaattisulakkeineen eteisen seinään. Samaan aikaan keittiön puolella vilisteli muutama työmies kaapistojen kimpussa. Niitä ruuvailtiin kilpaa kasaan. Välillä tietty iski pakolliset kahvi- ja ruokatauot. Sitten taas jatkettiin. Kaakeleita rapattiin seinään ja maalari maalasi ikkunaseinää ja patteria. Normaalin työajan jälkeen ajattelin mennä katsomaan, että mitäköhän mahtaa olla aikaan saatu tältä päivältä. Katsoin parhaakseni etsiä harjan ja rikkalapion jostain ja putsata keittiön lattian, ennen kuin lattiapaneelit laitetaan paikoilleen. Lattiakaapistoissa oli 10-15 cm korkuiset jalat, joten kaappien alle olisi ollut hyvä jättää kaikki höyläysmoska ja tarvikelaatikot ja muut roskat. Onneksi tajusin lakaista ja vielä imurilla siistiä loput. Rätillä ja sienellä kaavin sementtikasoja pois sekä vihreää vesieristettä, jota oli tippunut myös uudelle lattialle. Juuri kun olin saanut tuon homman tehtyä, niin ovikello soi ja paikalle tuli työmiehiä. Luulin heidän tuovan työtarvikkeita seuraavalle päivälle, mutta he tulivatkin ylitöihin klo 16:30 maissa. Kysyivät kyllä, että sopiiko että tulevat, kun pitäisi saada valmiiksi. Keksiviikkona olisi lopputarkastus ja paljon on vielä keskeneräistä. Kaapeista puuttuu ovet ja hyllyt. Muuten näyttää kyllä aika hyvältä kaapiston suhteen. Vähän maalia seiniin, kaakeleiden viimeistelytöitä, sähköhommia ym. Kaapeista puuttuu myös vetimet ja jotain pientä. Kylmälaitteet, hella sekä astianpesukone sitten keittiöön. Toivotaan, että ennen juhannusta kämppä on ok. Olen ottanut keittiöstä kuvia päivittäin, että näen miten homma etenee. Harmittaa vaan, että keittiön tiskipöydän alle ei tule mitään jalkalistoja, sillä haluavat pitää kaapiston alustan sellaisena, että näkee heti jos tulee vesivahinkoja. Rako on kyllä sen verran suuri, että siitä sitten kaapin alle kerääntyy vuosikymmenten villakoirat sun muut ruoan jätteet. Tiskikaappeihinkin tulee metalliset tiskihyllyt... vähän tuntuu kyllä siltä, ettei siinä ainakaan lautaset pysy pystyssä. Kunhan keittiö on kunnossa ja tavarat paikoillaan, niin esittelen teille tämän paljon puhutun keittiömme. Silloin ilo on kokonaan minun puolellani ja pala siitä myös teille.

102211.jpg

Tässä on nähtävissä kaapiston osa ja uutta parkettikuvioista mattoa...aika kolo jää kaapin alla vielä kun siihen eteen tulee paneelia...alta pääsee kyllä vielä pölyä jemmaan

Katsotaan minkälainen vilske täällä huomenissa on. Tosin ne kaapin ja työpöydän osat sitten puuttuvat toistaiseksi, jotka joku vei jonnekin muualle tässä eräänä päivänä. Nyt siis täältä puuttuu ja kaluste auto tulee keskiviikkona, jos siinä sitten sattuisi olemaan puuttuvia osia tai sitten ei. Ans kattoon nyt.