Ei sitä vallan jouten ole lomallakaan oltu, vaikka sen  kuvan ehkä saa noista aiemmista postauksistani. Ensinnäkin oli niin rajuja vesisateita, että vanhasta mökkipahasesta pamahti vedet katon läpi uunin pankolle. Se oli urakka, joka piti heti hyvänsään aikana korjata. Kuivattelimme pahvikattoa ja sitten miehet avasivat huopakaton ja hajoittivat laudoituksen. Uusittiin kattolaudoitus siltä kohtaa ja huovutettiin ja tiivistettiin, ettei vesi pääsisi sisälle. Jossain vaiheessa on kai tehtävä jotain vintilläkin. Siellä on vanhan aikaisesti laitettu sammalta ja hiekkaa eristeeksi, kuten 30-luvulla oli tapana.

808209.jpg

Paras kai se olisi koko kattoon laittaa peltiä...mutta kaikki maksaa. Jotain täytyy kyllä kehitellä ennen kuin on myöhäistä.

808212.jpg

Tässä on sitten se juhannuksen maissa aloittamamme terassin valmistus. Terassi sai loman aikana valkoisen maalipinnan. Täytyy ihan kehua, että minä maalasin sen melkein kokonaan. Tosin selkä olikin sen jälkeen aika jumissa. Kurkotukset ja kyyristykset sekä kiertoliikkeet kun eivät ole osteoporootikolle parhaasta päästä olevia liikkeitä. Kävi eilen vielä hyvä "mäihä", kun sattumoisin löysimme kauppareissulla Citymarketista haitarimallisesti levitettävän katoksen. Sen normaalihinta oli ollut 99 euroa ja se myytiin 15 euroon. Ostimme viimeisen kappaleen. Se on yhtä leveä kuin tuo terassi, joten se sopii ehkä siihen ympärille katokseksi. Täytynee kokeilla kun saadaan se mökille asti.

808219.jpg

Eikä sitä laiskana muutenkaan olla oltu. Mustikassa on käyty sen verran, että 25 litraa on tullut noukittua yhteensä. Tässä niitä ensimustikoita putsattuna.

808220.jpg

Tämä se oli varsinainen ylläri. Ken muistaa, että joku onnistui poimimaan viime kesänä "valekanttarelleja" luullen löytäneensä aino apajan. Nyt nämä ovat todellakin niitä aitoja kanttarelleja ja meikäläinen kun aina ihmettelee, että mistä ne ihmiset niitä löytää. Nämä kanttarellit kävelivät melkein metsässä luoksemme. Ihan sattumoisin bongattiin muutama ja sitten löysimme ensimmäisenä päivänä pari litraa ja seuraavana ehkä kolmisen litraa. Tosin annoin niistä osan äidille ja tyttärelle, jotta hekin saisivatvähän kesän makua. Mustikoitakin saatiin vielä ihan syömämarjoiksi. Niitä olen laittanut aamupuuron joukkoon viikon aikana. Katsastimme metsävadelmia, mutta meillä päin niitä taitaa kasvaa aika heikosti tai sitten ne ovat niin yliaikaisia vatukoita, jotta eivät enää jaksa tuottaa marjoja. Tosin viinimarjat ovat vielä pensaissa, kuten karviaisetkin. Ne pitää kai poimia viikonloppuna pois, sillä sitten seuraavalla viikolla onkin jo ristiäiset, emmekä pääse mökille.

808223.jpg

...ja ettei totuus unohtuisi, niin sen verran tuli tehtyä käsitöitä, että yhden Salomonin solmuhuivin sain valmiiksi. Tein tämän huivin itselleni Samos-langasta. Tosin yksi Katrin kanssa Novitalta ostamastani keristä oli viallinen. Siinä lanka lähti säikeilemään monen metrin verran kerän alussa. Purin tekeleen siltä osin, kun olin kerästä aloittanut ja päätin palauttaa sen takaisin. Ennen lomaa soitin Hgin myymälään, jossa kehoitettiin soittamaan Korialle, jossa on asiakaspalautus. Siellä sanottiin heidän olevan lomalla ja palaavan töihin heinäkuun ekan viikon jälkeen, jolloin me olisimmekin jo sitten lomalla. Minun oli sitten pakko käydä ostamassa kaupasta lisää lankaa, mutta tosin ei se ollut samaa erää. Toivottavasti se väri ei eroa työssä. Nyt lomalta palatessani sitten soitin Korialle ja käskivät lähettää kerän kirjepostina ja sain asiakaspalautusnumeron, jolla olisin postissa saanut lähetyksen ilman postimaksua. Eipä vikailija postissa sitten tunnistanut tätä numeroa ja sanoi sarjan alkavan aina kutosella. Niinpä piti maksaa lähes neljä euroa palautusmaksua alle kolmen euron kerästä. Aika hassua. Tänään soitin uudelleen Novitalle, jossa sanottiin, että se numero on kirjepostin asiaksapalautusnumero. Kerroinkin pakanneeni sen kirjeeseen, mutta postin virkailija ei ole kai ollut oikein ajan tasalla tai sitten tämä kuori oli liian paksu kirjeelle. Tosin lankakerä on kerä, eikä sitä saa litistettyä kuin jotenkin teippaamalla tai jollain kepulikonstilla. Lupasivat hyvittää postimaksut lankana. Odotellaan nyt sitten mitä tuleman pitää.
Huomasin, että tämä Samoslanka säikeilee noissa hapsuissakin. Ei ehkä ollut paras mahdollinen lanka tähän huiviin. Ajattelin, että puuvillan tapainen lanka ei olisi niin hiostava kesällä ja huivin tein lähinnä juhlatilaisuuksiin. Tämä huivi on ollut ylläni jo pari kertaa loman aikana ja se on herättänyt myös ihastusta. Kiitos vielä Tiitsalle, kun muinoin Salomonin salat minulle neuvoi ja Marja ne kädestä pitäen opetti. Kiitos kuuluu heille.