Aamusta lähdettin kymmenen aikoihin kirppikselle. Ensin käytiin Gigantin parkkiskirppiksellä. Siellä ei ollut kovinkaan montaa myyjää, mutta jotain tuli kuitenkin ostettua. Sitten suuntasimme Vantaalle Myyrmäkeen kirppikselle. Moni muu oli samoin liikkeellä. Kolmisen tuntia kesti koko hallin kiertäminen. Mukaan tarttui kaikennäköistä roinaa ja vaatetta. Ulko oveen oli teipattu lappu, jossa varoitettiin alueella liikkuvista varkaista. Tosi kurjaa, kun missään ei voi liikkua pelkäämättä omaisuutensa puolesta. Pienikin töniminen tai tuuppiminen pisti heti aistit valppaiksi. Silmät ja korvat piti koko aika olla avoinna, ettei päässyt kukaan rosvoamaan laukkua tai lompakkoa. Kuulutus miktofonissa kertoi, että jonkun lompakko oli kadonnut ja löytäjää pyydettiin palauttamaan se infoon. Tokkopa löytyi, oli käynyt todennäköiseti juuri niin kuin arvata saattaa. Joku vikkeläkätinen oli sen rosvonnut. Kirppiksillä on kuulema liikkunut ulkomaalaisia kultasormuskauppiaita. Eihän ne sormukset toki kultaa ole ja siinä kaupanteon yhteydessä kummasti sitten katoaa lompakotkin. Varuillaan saapi olla.

Onnellisesti kirppiskierros meni meidän kohdalta. Lisäksi käväisimme vielä parilla itsepalvelukirppiksellä. 91676.jpg

Tässä päivän saldoa. Huomaat varmaan mikä väri on suosiossa. Nuo lastenvaatteet menevät tuliaisiksi. Värisävytkin ovat yksi yhteen. Löysinpä vanhan sokerikonkin. Onhan mulla sellainen, mutta nämä ovat nostalgiaa ja en voinut olla ostamatta tätä toista "kun sain taas halvalla".

Kävin vielä Anttilassa, kun näin lehdessä ihanan pinkin kukkien kastelukannun. Ajattelin, että se sopisi niin uudistettavan keittiömme tiskipöydälle, kun keittiöön on hommattu uudet matot, jotka ovat just saman väriset. Kirppiseltä löytyi vielä pussillinen Sormustinkukkien taimia ja ostin myös pussin vaaleanpunaisen maariankellon siemeniä

. 91672.jpg

Tätä kannua en kertakaikkiaan voinut vastustaa Anttilassa. Nuo useat sormustinkukan taimet maksoivat yhteensä vain 3 euroa kirppiksellä.

Olen ihaillut blogeissanne mitä hienompia käsityöluomuksia. Sisko sanoikin, että ala nyt virkkaamaan kun kerran osaat. Joskus vuonna yksi ja kaksi sitä on tullut virkattua. Nyt en kyllä "virka mittään" ajattelin, mutta olihan se pakko ostaa keväine Novita lehti ja miettiä, jospa sitä vanha koira vielä oppisi. Ostin rosaa Nalle-lankaa ja sopivan koukun. Kerron sitten joskus (???) sainko siitä jotain aikaiseksi. Tuliko hiirelle tossut vai tuliko ponco?

91673.jpg

Tässä käsityömaailman ostokseni, josta tulee (lue: tarkoitus tehdä) ponco. Tuo punainen Pirta-lanka sattui käteen kirppikseltä. Ehkä siitäkin joskus jotain tulee.

Jos tämän remontin keskellä ei mitään tekemistä löydy, niin tästä ainakin voisi aloittaa.