Kevään koittaessa sitä innolla odottaa, että mitä kaikkea kukkaloistoa sitä jälleen pihapiiriin ilmaantuu. Sitten yht'äkkiä taas huomaa, että liljakukot ovat päässeet lempipuuhiinsa. Tämän näköisiä ovat värililjani lehdet.

Ne tulee ja syö sut pois hihii. Ne tulee ja syö sut pois hahaa....

1539427.jpg

Ennen kuin kukat ovat edes ehtineet nupuilleen, niin suuri osa lehdistä on jo kaluttu.

Pihalla kasvoi myös mökiltä tuomiani varjoliljoja, mutta ne minä sitten  loppujen lopuksi nyhtäsin  sipuleineen irti maasta ja tuumasin, että meidän pihallamme ette kyllä kauaa enää juhli. Kemut päättyvät pikkuhiljaa. Ei näihn tuholaisiin auta mikään muu kuin ämpäri alle ja pienellä puutarhalapiolla kopsauttaa kukan vartta, niin eiköhän kukot tipu ämpäriin. Siitä niitä sitten listimään. Ovat kyllä kovin ovelia eli tiputtautuvat maahan heti, kun näkevät vaaran lähettyvillä. Sontivat vielä kukkien lehdille piilottaakseen munasa sinne.

1539429.jpg

Tässä eräs yksilö lempipuuhissaan varjoliljojen ja akilleijojen joukossa. Eipä enää näkynyt kun kopistin ne sankoon ja kukat lähtivät sen jälkeen. Möyhin vielä mullasta ja jonkun bongasin mullan alta.

1539430.jpg

Viimeinen tuomio, kukkaruukun pohjalla. Vielä hetki katsella maisemia ja sitten loppu.

1539431.jpg

Eivätkä nämäkään otukset kyllä mitenkään mieleisiä vieraita ole pihapiirissä. Muutama kesä sitten, ne rajoittuivat vielä puron lähettyvillä olevalle kävelytielle, sekä parkkipaikkamme takana olevalle penkereelle. Sieltä ovat pikkuhiljaa valuneet pihapiiriimme. Niitä on jalkakäytävillä, niin että kenkien alla rapisee. Nyt ne ovat löytäneet meidänkin pikku puutahamme ja majoittauneet sinne. Toissa päivänä mies bongasi parisen sataa kotiloa. Minä niitä olen pikkuhiljaa kerännyt ämpäriin ja tänään juotin niille etikkaa. Ei siinä kauan nokka tuhise. Toki niistä joku etanafani voisi olla iloinen ja ehkäpä niistä voisi saada herkkuillallisen, jos vain etanoista pitää. Niistähän voisi tehdä vaikka bisnestä ja myydä jonnekin etanaravintolaan.
Nyt pitää joku päivä putsata kunnolla vesikouru maasta, jonka laidalta tänäänkin löysin monta etanaa kostean sementin reunasta. Nurmikko pitäisi pitää hyvin lyhyenä ja kitkeä kaikki voikukat pihalta. Muuten kaikki kukkiva on kohta vain reikäistä ja syötyä lehteä ja kukista ei tietoakaan.