Tänään oli sitten se kauan "odotettu" poliklinikkakäynti. Enhän minä muuten sitä olisi odotellut, mutta pieni pelko siitä, että lääkitys ei olisi kohdallaan jäyti. Keväällä  muutettiin hyljinnänestolääkitystä munuaisystävällisemmäksi. Siitä taas aiheutui lääkeainepitoisuuden lasku. Lääkärit olivat kuitenkin sitä mieltä, että ehkä se minulle riittää ja halusivat kuormittaa mahdollisimman vähän munuaisiani, jotka jo oireilivat vajaatoiminnan suuntaan. Kun on kohta 17 vuotta syönyt tällaisia "myrkkyjä", niin kyllä ne ennen pitkään rasittavat elimistöäkin.

Poliklinikalla oli tapahtunut jonkin laisia muutoksia. Ensinnäkin istuin entiseen tapaan tutussa odotustilassa, ennen kuin eräs mieshenkilö kysäisi, että olenko ilmoittautunut? Sanoin, että en yleensäkään ilmoittaudu kuin gastron hoitajalle, mutta hoitajaa ei näy huoneessaan. Tutkimuspuolen hoitajien infosta kyselin ja heille siis uuden kaavan mukaan pitikin ilmoittautua. Minut ohjattiin kulman taakse toiseen odotustilaan. Siellä oli uusi hoitaja  pömpelissään ja käski odottelemaan. Ennen olen aina saanut labratulosteen ennen vastaanottoa, mutta nyt sitä kysyessäni sanottiin, että sen saa vasta vastaanoton jälkeen....minkäköhän ihmeen takia? Minusta on ollut hyvä aina ensin seurata tutut tulokset ja sitten on voinut lääkäriltä kysellä mikä mättää. Jouduin odottelemaan hieman, sillä edellinen asiakas oli kuulema puhelias ja näin "varasti aikaani". No, eihän minulla mikään kiire itse asiassa ollut. Aika polilla meni joutuin Maijan huivia virkatessa.

Vihdoin pääsin vastaanotolle. Lääkäri oli minulle vieras, mutta erittäin asiallinen ja tarkka. Sain esitettyä asiani ja hän selvitteli näytteiden tulokset ja kirjoitti reseptit. Munuaisarvot olivat mukavasti lähteneet laskusuuntaan ja kalium sekä fosfori olivat normaalitasolla....hienoa. Vaikkakaan en ole ihan kaikkien sääntöjen mukaan noudatellut diettiä, mutta maidosta olen laistanut. Lisäksi kyselin mahdollisuutta saada iv:sti osteoporoosilääkettä. Se tarkoittaa sitä, että lääke annetaan suonen sisäisesti vain kerran vuodessa. Tähän astinen lääkitykseni on ollut kerran viikossa otettava, vatsaa ärsyttävä lääke. Olin hieman "äimän käkenä", kun lääkäri sanoi, ettei sen antaminen ole ongelma, vaan halutessani saan sen ilman muuta. Olin jo varautunut siihen, että tulee vastalause lääkäriltä. Yleensä kun ei haluta puuttua muihin ongelmiin. Nyt odottelen sitten kutsua vasta aukeavalta päiväosastolta, jossa se tiputus sitten suoritettaisiin. Sitten ei tarvitse enää muistella osteoporoosilääkitystä ja vastakin ärtyisi ehkä vähemmän.

Edit-täti päätti lisätä (22.10.2007) tekstiin vielä tietoa tuosta i.v:sti tiputettavasta osteoporoosilääkkeestä (jonka sattumalta vihodoin löysin):

Tsoledronaatti (Zometa) on laskimoon annettava bifosfonaatti. Se annetaan kerran vuodessa potilaille, joille muut osteoporoosilääkkeet eivät sovi. Esimerkiksi ruuansulatussairaus estää oraalisen lääkkeen imeytymisen.

Ainoa mistä nyt hieman klikkasi, oli alat-arvoni eli maksa-arvo. Näyttää siis siltä, että kuitenkin minulla on ollut vähäinen lääkitys ja siitähän voi seurata hyljintäreaktio. Näin päätettiin nostaa taas lääkitystä. Kuukauden päästä tarkistetaan lääkeainepitoisuus sekä maksa- ja munuaiskokeet. Sitten nähdään onko arvot muuttuneet. Aika stabiloinitia tämä lääkityksen antaminen on eli jos halutaan säästää munuaisia, niin vähennetään lääkitystä, josta voi taas seurata maksan toiminnan pettäminen. Ei ihan helppo yhtälö tämäkään. Seuraava kontrolli tämän välikontrollini jälkeen on vuosikontrolli helmikuussa maksakirurgilla ja kesäkuussa sitten tuolla gastropolilla.

Pääsin lähtemään vihdoin polilta. Sairaalan vessassa oli tällainen yllätys... eli miksi hanoista ei tule vettä? No, siksi kun joku on sattumalta "tarvinnut" pidetan käsisuihkuosan. Mitäköhän käyttöä sillä on vai eikö jollain ole omaa suihkuosaa pidetassaan. Taitaa olla sairaalassa joku kleptomaani liikkeellä. Minulle ei tulisi kyllä mieleenikaään napata tuollaista suinkuosaa.Näyttää sairaaloissa kulkevan enemmänkin varkaita, kun tällaisella varoitukella vielä ilmoitettiin:Pieni varoitusen sana kaikille....pitäkää kasseistanne huolta.

Monen moisia varkaita sielläkin siis liikkuu. Joku varasti omaa aikaanikin, mutta se annettakoon anteeksi.