Itsenäisyyspäivänä oli Prisman parkkihallissa kirppis. Ajattelin, että onkohan siellä muita myyjiä kuin jobbareita tällaisena pyhäpäivänä liikkeellä. Löysin ihanan vauvan myssyn ja lisäksi kauniin antiikkisen pöytäliinan, joka on n. 1920-luvulta. Sopii hyvin mummon vanhan perintölipaston päälle. Tuo lipastokin on ehkä jokseenkin samaa ikäluokkaa.

1113805.jpg

Tämän vanhan lipaston päällä on ollut paksu poppanaliina ja tämä löytöni on yhtä leveiä ja ehkä saman pituinenkin kuin se aiempi. Väri on vaan vähän jouluisampi ja tyyli vanhempi.

1113792.jpg

Tässä alemmassa kuvassa näkyy ehkä selvemmin tuo kuvio. Liina on neulottu näköjään kangaspuilla, mutta en tiedä tekniikaa. Näyttää siltä kuin päällikerros olisi pitsiä, mutta ihan samassa nuo neulokset ovat. Pohjalla on vain punaista lankaa ja nurjalla näkyy ne punaiset lankalenkit. Mies luulikin, että se on kaksipuolinen ja oli laittanut liinan piirongin päälle nurin päin, kun tulin kotia messuilta. Hän meinaan käveli kotia kirppikseltä ja minä jatkoin siskon kanssa messuille. Edellisessä postauksessa näkyy ostamieni koristusten ohessa liinan neulos paremmin kuin näissä kuvissa. Tuo liina sopii mielestäni paljon paremmin tähän kuin edellisenä päivänä Tarjoustalosta osatamani punainen ribbiliina. Tämä antiikkiliina maksoi vain 8 euroa ja sen Tarjoustalon halpis maksoi noin 6 euroa. Kiva löytö tälle päivälle, kun juuri jotain sopivaa jouluisen väristä kaitaliinaa kaipailin.