Olen tässä saanut päähänpinttymän eli haluan tehdä veljenpojalleni synttärilahjaksi pääkallopipon. Olen tutkiskellut Hello Yarn'n sivustoa jossa on elglanninkielisin ohjein tuo haluamani pipon malli. Tosin Katri on muunnellut malliin vain rivin pääkalloja. Ajattelin, että helpolla pääsen kun lainaan kirjastosta suomenkielisen ohjeen pääkallopipoon. Huonomuistisena tietenkin menin tilaamaan Suuren Käsityökerhon lehden 1/2006, kun kyseessä olisi pitänyt olla Kauneimmat käsityöt ja sama numero. Siis ei kai mulla muuta vaihtoehtoa taas ole kuin tehdä Katrin avittamana tuota pipoa. Tuli tulostettua kaikenmaailman mallit ja ohjeet sitä varten.  Lankaa ostin ensin Novitan Pirtaa, mutta ymmärsin senkin olevan liian paksua, joten uudelleen kauppaan ja ostin kerän Nalle-lankaa mustana. Siis väärä ohje, väärän langan kera.

210266.jpg

Tässä nyt oikeaa lankaa, mutta väärä ohjelehti

Toivotaan, että tuosta lehdestä jotain käyttökelpoista ohjetta löytyy, ettei lainaus ihan hukkaan mennyt. Katsotaan sitten mitenkä pääsen alkuun tuossa pipoprojektissani ja uskallanko sitä sitten blogissani esittää. Tämä jää arvoitukseksi.

Kohta kiirus jo pakata mökkitavaroita kassiin, ennenkuin kuski saapuu kotiin ja olisi päästävä lähtemään hyvissä ajoin ennen suurempia viikonloppuruuhkia kohti Keski-Suomea. Mukaan napataan yksi lapsenlapsista ja hänen ystävänsä, ettei mökkeily tunnu niin yksinäiseltä mummo ja ukki seurassa. Nyt ei sitten auta mennä metsään, etttei hirvenä kaadeta. Tosin karhukin oli ollut lähimaastossa naapuristossa toissaviikolla, joten ei olisi mukavaa sattua nokatusten. Täällä sataa, mutta toivotaan sisäSuomessa kuivempaa keliä.

Vielä odottelen tänään gastroenterologin soittoa. Käväisin toissapäivällä mineraalikokeissa, kun toissa viikolla otetut kaliumarvot olivat koholla, uusista verenpainelääkkeistä johtuen. Olo ei ole omiani nytkään. Kurkkua kuristaa ja hapenottokyky ei tunnu normaalilta. Tuntuu edelleen kuin voimat olisivat uupuneet ja olisin maratonin loppumetreillä vieläkin. Koskakohan pääsen maaliin? Verenpaine huitelee välillä korkealla ja toisinaan se on taas aivan liian matala. Mistäköhän sekin sitten johtuu? No, ehkä olen piirun verran viisaampi, kunhan tuo lääkäri soittasi. Mulla on ns. piilosoittoaika, niin ei voi ollenkaan tietää koska se soitto tulee vai soittaako vasta poliklinikka ajan ulkopuolella. Kiltisti tässä sitten vaan uotellaan.

Edit 1, klo 14:47: Juuri saamani tiedon mukaan on laboratorionäytteiden tulokset normaalisoituneet ali kaliumarvo ja munuaiskoe krea ovat ok. Lääkärin mukaan voinen jatkaa verenpainelääkitystä ellei ne sitten laske liikaa paineita. Nyt vaan mittailemaan ja kalibroimaan mittaria, ettei vain siitä johdu heittely. Tosin kun kerroin oireistani, niin sanoi että tavoitearvo olisi n. 120/80 luokkaa. Täytyy vielä katsastella. Kyselinkin, että voikohan minulla  olla kilpirauhasissa vikaa, kun heittelee verenpainearvot ja muutenkin on jotenkin kurja olo. Lupasi lisätä ne seuraavaan kontrollinäytemääräykseen, varmuuden vuoksi. Isälläni oli aikoinaan myrkkystruuma ja sittemmin tuli kilpirauhasen vajaatoimintaa. Toivotaan, ettei se ole periytyvää. Hyvä kuitenkin kun ottavat sen kilpirauhaskokeenkin.