Aamusella piti herätä normaalia aiemmin, ehtiäkseen ajoissa laboratoriokokeisiin. Onneksi pääsin sairaalan labraan jonottamatta, sillä sattumoisin olin seuraava asiakas. Pääsin siis välittömästi näytteiden oton jälkeen jatkamaan matkaa, blogiystävääni MarLia tapaamaan.  Huomion Kirran lippusalossa lipun. Tänään liputettiin kaikissa Hyksin klinikoissa, sillä Helsingin Yliopistollinen sairaala täytti tänään 50-vuotta.

1327717.jpg

Ehkäpä meillä ei olisi erikoissairaanhoitoakaan, ilman Yliopistollista Keskussairaalaakaan, joten kiitos Hyksille!

Ratikalla jatkoin matkaan Kamppiin, jossa jo MarLi minua odottikin. Päädyimme jutustelemaan Valion jäätelöbaariin. Ennen, vanhaan hyvään aikaan, näitä Valion jäätelöbaareja oli Helsingissäkin vähän joka kulmalla ja kouluaikoina ne olivat suosikkipaikkojamme. Enää ei taida olla muita, kuin tämä ainoa ja varsin pienikokoinen jätskibaari Kampin liikekeskuksessa. Oli siis "pakko" tilata isot jätskiannokset ja minä tulin valinneeksi sen, jossa oli kaikkea sellaista mitä meikäläisen ei pitäisi syödä eli oikea proteiinipommi. Kerrankos sitä juhlitaan ja herkutellaan...

1327719.jpg

Tällainen BananaSplit on ollut herkkuannokseni jo ammoisista ajoista lähtien, joten ei ollut valinnan vaikeutta, vaikka hieman omaa tuntoa kyllä kolkutti.

Lähes pari tuntia kului yhteistä aikaa ja päätimme vielä poiketa Hobby Pointissa. Kaikkea mielekästä sielläkin olisi ollut, mutta nuukuus iski, joten tyhjin käsin sieltä lähdin. MarLilla oli kiire jo muualle, mutta minä poikkesin vielä Sinellissä. Sieltä ostin muutaman hileliimaputkilon, isoja ja pieniä akryylikirjaimia sekä erivärisiä kirjekuoria. Tiimarista ostin vielä iltapäivällä Onnea-leiman.

Enempää en jaksanut kaupungilla kävellä, joten suuntasin matkani kuntosalia kohti, vaikka hieman etuajassa olinkin. Kuvasin odotellessani tienoota ja Kuntosalirakennusta. Odotellessani kuntosalille pääsyä, ihastelin yläaulassa salissa olevia pieniä koululaisia. Yleensä ei tuolla Liikuntaviraston paikassa näy lapsiryhmiä, mutta tänään jostain syystä niitä oli. Mikä riemu kuului liikuntasalista ja kun hieman uteliaana heitä tarkkailin, niin näytti siltä että liikuntatuokio tuntui kerrassaan riemastuttavalta. Nykyään osataan ehkä paremmin innostaa liikuntaan, kuin silloin 60-luvulla, kun oli pakko tehdä kaikkea sellaista, joka ei mitenkään jaksanut innostaa, kuten pukkihyppyjä ja puolapuissa roikkumista.

1327726.jpg

Tosin meidänkin kuntosali ryhmän alkujumppa on kerrassaan loistava. Ohjaajamme panostaa siihen kerta toisensa jälkeen ja lähes joka kerta alkulämmittely on erilainen ja todella tehokasta. Sitten on aikaa n. 40 minuuttia olla laitteissa ja lopuksi on tehokas loppuvenyttely. Tänään harjoittelimme tasapainoilua. Sekin on tärkeää liukkaita keliä ajatellen ja varsinkin kun sairastamme kaikki osteoporoosia.

1327732.jpg

Tänään oli hieman pakastavan oloista, mutta kaikesta huolimatta Käpylinnan asuintalon seinustalla kukki lumikelloja. Helmikuuta ja kukat kukkivat ja lisäksi huomioin, että kadun varrella kävellessäni ruusupensaassa oli silmuja.