torstai, 21. joulukuu 2006
Kirsikkasuun joulukakku
Jos joku vielä kaipaa hyvän joulukakun reseptiä, niin tässähän tämä:
KIRSIKKASUUN JOULUKAKKU
250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
sitruunan raastettu kuori
2 rkl kirsikoiden lientä tai kermaa
1 dl säilykekirsikoita
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää vaahtoon raastettu sitruunan kuori, kirsikkaliemi.Viipaloi kirsikat, lisää kookoshiutaleet sekä leivinjauhe-vehnäjauhoseos. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista sitä 1 tunti, 175 asteessa.
Itse siis käytän niitä lasipurkissa olevia coktailkirsikoita, jotka ovat siinä liemessä. Yksi purkilline on passeli kakkuun. Nautinnollisia makuelämyksiä.
Kommentit