Eilen piti aloittaa keittiössä puuhastelut. Ensinnäkin päätin leipoa muutaman kuivakakun. Jokavuotinen suosikkini on "Kirsikkasuun joulukakku". Tein yhden ison kakun ja pari pientä kakkua. Ensinnäkin oli puhe, että Marsu tulee käymään ja tuo tullessaan pari vaippaa. En tosin ole vielä, enkä enää, siinä iässä jotta vaippoja tarvitsisin. Ne ovatkin tarkoitettu joululahjaksi mummin mussukalle nukenleikkihommiin. Tilasin ne Marsulta joskus aikoja sitten ja nyt oli tilaus valmiina joululahjapakettiin. Ajattelin leipoa Marsulle jouluhyvää, kun toi ihan kotiovelle asti tilauksen ja näyttää olevan tosi kiireinen itse.Mukava kahvihetki jouluvalmistelujen lomassa.

Jos joku vielä kaipaa hyvän joulukakun reseptiä, niin tässähän tämä:

KIRSIKKASUUN JOULUKAKKU

309286.jpg

250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
sitruunan raastettu kuori
2 rkl kirsikoiden lientä tai kermaa
1 dl säilykekirsikoita
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää vaahtoon raastettu sitruunan kuori, kirsikkaliemi.Viipaloi kirsikat,  lisää kookoshiutaleet sekä leivinjauhe-vehnäjauhoseos. Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista sitä 1 tunti, 175 asteessa.

Itse siis käytän niitä lasipurkissa olevia coktailkirsikoita, jotka ovat siinä liemessä. Yksi purkilline on passeli kakkuun. Nautinnollisia makuelämyksiä.