Tänään sitten (vihdoin ja viimein) keittiöremontti saatiin loppusuoralle. Tosin keittiöstä puuttuu edelleen toinen työtaso eli siitä jonka työmiehet veivät toissaviikolla naapurin keittiöön (josta puuttui). Tänäänkään ei kuormaa, jossa olisi pitänyt tulla puuttuvia osia. Lisäksi puuttuu kattilakaapista karusellihylly. Sekin tulee sitten "joskus", ehkä huomenna tai perjantaina. Toivottavasti kuitenkin kesäkuussa ettei mene syksyyn sporttimallilla tuo keittiö.

Parina iltana ovat kalustemiehet kasanneet keittiökaapistoja ylitöinään. Tänään vielä sähkömiehet tekivät hommia: laittoivat katkasijoita, työtasovalaisimia, kattolamppujen sähkötyöt sekä sähkölieden asennustyöt. Jääkaappi ja astianpesukone asennettiin paikoilleen. Ovia maalattiin vielä aamusella ja loppujen lopuksi siivoojatytöt kävivät siivoamassa koko keittiön. Itse pitäisi vielä pestä ikkunat ja sitten keittiön kalustamiseen. Odottelin tässä niitä lopputarkastuksen tekijöitä. Kävivät äsken. Kirjasivat puutteet ylös. Silikonitkin puuttuvat tasojen ja tiskipöydän ympäriltä. On se nätti, meinaan tämä uusi keittiö. Kyllä nyt kelpaa kokata siellä. Nyt sitten pitänee vaan miettiä, että mitenkäs kaiken sen krääsän saa mahtumaan noihin uusiin ja ehkä pienempikokoisempiin kaappeihin. Saattaapi tulla vaikka kirppiskeikka vielä, jos ei kaikki mahdu. Pikaisesti pitikin jo mallata rosaa uutta naru-räsymattoa lattialle, että mahtaakohan se värinsä ja kokonsa puolesta siihen sopia. Niitä mattoja on kolme kappaletta: iso, keskikokoinen ja pieni.

Oli se juhlaa keittää päiväkahveet keittiössä ja juoda ne rauhassa, niin ettei koko ajan joku juoksentele edes takas keittiön ja porraskäytävän väliä. Rauha taas talossa. Keittiön valmistauduttua lupasin pistää käden kyynärpäitä myöten ristiin. Hieman reumaattisia ongemia joten ei onnistunutkaan, mutta ajatuksissani sen teen. Huh, mikä urakka edessä, että saisi kaikki tavarat paikalleen ja sitten on tämä arkistointi ongelma eli projekti mapin siivouskin vielä kesken. Onhan päivä vielä huomennakin, onhan???

Eihän ne työt "tekevältä" lopu?

103227.jpg

Keittiö vielä ammottaa tyhjyyttään, mutta tällainen siitä tuli.

103228.jpg

Kuvissa ei näy sitä ruokapöydän paikkaa. Keittiössä on pitkulaien käytävä ja päädyssä on leveämpi tila, johon mahtuu ruokapöytä. Siihen kaapiston jatkeeksi pitäisi vielä mahtua toiselle puolelle pakastinkaappi ja toiselle puolelle pieni arkkupakastin.

Mitäsä pidätte? Entiset kaapit olivat valkoiset ja lattia kellertävän vaalea. Nyt tuli hieman väriä. Minusta näin on viihtyisämpi. Tuo parkettikuvioinen muovimattokin on ihan yes!