Mökille meno jäi tältä viikonlopulta väliin. Vielä on sen verran köhää ja ilmojakaan ei ole pahemmin pidellyt, joten mitäpä sinne menee lorvimaan turhan päitten. Kun jääpi kaupunkiin, niin tulee kauhea hinku kirppiskierrokselle. Ei nyt mitään erityistä kiikarissa, kunhan katsellaan ja ostetaan jos jotain mielekästä sattuu kohdalleen. Vantaan Myyrmäkihallissa on taas kirppis ja sinnepä tietty pitänee lähteä.

Keittiöremontin tieltä vein kaikkea kierrätettävää pois, kuten vanhentuneita pillereitä apteekkiin ison pussillisen. Ensin olin tyhjentänyt ne purkeista ja folioläpysköistä pois. Siellä pussissa ne sitten sikin sokin hiilitableteista antibiotteihin, ongelmajätelaitokselle matkalle. Iso kassillinen lasipurkkeja jouti lasinkierrätykseen. Pullopantit vietiin kauppoihin ja niistä tuli jokunen euro taskunpohjallekin.

Kirppikseltä ostin akvarellikyniä, värikyniä ja yllätys, yllätys: vaaleanpunaisen jakkupuvun eli jakku+housut+hame. Vähän housut kiristivät vyötäröä, mutta jospa jostain voisi vähän höllätä sitä vyötärönseutua niistä. Taas bongasin yhden kukkamyyjän, joka myi kesäkukan taimia ja siemeniä ym. Sanoi kukan olevan ukon tulikukka. Mietin, että toivottavasti se nyt on se mitä siinä lukee, ettei tarvitse taas kaikilta huhuilla mitä oikein tulikaan ostettua. Löysinhän netistä tuon ukon tulikukan, joten on se siis todellinen kukka. Kaunis keltainen korea kukinto.

91166.jpg 

Tässä se kirppikseltä ostettu ukon tulikukan taimi on, maksoi 3 euroa.

91150.jpg

ja tällainen kukka siihen ukon tulikukkaan pitäisi tulla.

Toiselta kirppikseltä Malminkartanosta ostin maantiekartasto-kirjan, vauvalle sukkahousut ja pikkuprinsessalle yökkärin. Lapsenlapsia tulee usein muisteltua kirppiskierroksella. Tosin isommille on vaikeampaa mennä enää ostelee mitää, kun niillä on oma makunsa ja aina ne ei sovi enää mummin maun kanssa yksiin.

Ehkä selvittelin sen "luostarinkellonikin" nimen, joka tuli menneenä viikkona ostettua Hämeenlinnasta kirppikseltä. Yhdellä myyjällä oli samannäköinen taimi ja kyselin, että mikäköhän tuo mahtaa olla, niin hän sanoi sen olevan ukonkello. Ehkäpä on, ehkäpä ei. Sen näkee sitten kun se kasvaa. Ukonkellostahan tulee korkea kasvi. Valkoisia kelloja pitäisi siihen tulla.

91151.jpg

Tämä on ukonkello, jos nyt sitten osuin oikeaan

Tänään tuli niin kiire kirppiskierroksella, että loppupään pöydät piti katsoa pikapikavauhtia että ehti ennen kuin kirppis suljettiin. Aamulla on oltava toimeliaampi ja lähdettävä liikkeelle ihmisten aikoihin. Nämä viikonlopun kirppiskierrokset ovat sellainen harrastus. Se on jotenkin vaan veressä. Lomamatkallakin täytyy etsiä paikkakuntien kirppikset ja kiertää ne. Vuolanteen linkin kautta onneksi löytyy aika hyvin eri paikkakuntien kirppikset. Tätä linkkiä käytän matkalle lähtiessä hyödykseni. Tulostan lomamatkan varrelle osuvien kuntien kirppistiedot sieltä. Ei kai se aivan täydellinen ole.

Ai niin, ihan meinasin unohtaa. Löysin mummonmökille sopivan lintujen ruokinta-automaatin. Jes, punamultaa...tai punamaalia.

91184.jpg

Minusta tämä on niin söpön näköinen. Katon kautta täytetään linnuille siemeniä torpan täydeltä... eikä maksanut kuin euron.