Metsistä löytyy parhaillaan herkullisia sieniä ja niistä suosikkini onkin kantarelli eli oikeastaan ainoa, jonka varmasti tunnen. Kantarelleja on tullut poimittua lomaviikon aikana jonkin verran ja eilen illalla tein sitten pari piirakkaa niistä. Naapurit toimivat tänään sitten koemaistajina kanssani. Mies ei kyllä ymmärrä tällaisen hyvän päälle yhtään mitään.
KANTARELLIPIIRAKKA
Pakaste piirakkataikinaa paketti tai oma tekemä piirakkapohja (Sunnuntai)
n. 1 litra kanttarelleja
1 sipuli
150 g Sadonkorjuukasviksia (Apetit kasvissekoitus) eli Parsakaalia, keltaista porkkanaa ja pariisinporkkanoita
2 tomaattia
Pala kesäkurpitsaa
250 ml Ruokakermaa
50-100g kantarellituorejuustoa
1 tl suolaa
1-2 dl juustoraastetta
Valmistus:
Sulata pakastettu piirakkataikina. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa 10 min. Lisää taikinan pinnalle paistetut kantarellit sekä sipulisilput. Sulata pakastekasvikset mikrossa tai lisää vastaava määrä tuoreita kasviksia. Leikkaa kesäkurpitsaa suikaleiksi ja kuutioi tomaatit. Lisää ne piirakan pinnalle. Lopuksi sirottele juustoraaste pinnalle ja sen jälkeen sekoitettu ruokakerma-tuorejuusto seos, johon on lisätty suola.
Paista piirakkaa uunissa vielä puolisen tuntia tai niin kauan, että kermaseos on hyytynyt ja piirakka vaikuttaa kypsältä.
Omasta mielestäni piirakasta tuli oikein maukas ja sopivan kostea, vihannesten ansiosta.
Kommentit