Tänään juhlitaan vappuaattoa siman ja tippaleipien tai munkkien kera. Itse en sen väkevämpiin sorru. Huomeen on sitten Vappu...suomalaisen työn päivä ja ylioppilaiden juhla. Pikkutyttönä ollessani lähdimme usein vappupäivänä isän kanssa kaupungille katsomaan vappumarssia. Minusta se kuului silloin vappuun. Nykyään ei enää siinä mittakaavassa noita vappumarssijoita näy...eivät ainakaan ihan keskustassa kulje. Eläkeläisenä pidän tätä vappua nykyään enemmän kevään juhlana. Tästä voi odotella kesän tuloa. Muistan kuinka lapsena oli lupa laittaa vapusta polvisukat jalkaan. Oliko lapsuuden keväät lämpöisempiä kuin nykyään? Nyt ei ainakaan tulisi mieleenikään laittaa polvi- tai nilkkasukkia ja hameen tai caprihousujen kera päälle. Viikonloppuna jopa tuntui siltä, että olisi pitänyt olla jälleen lähes untuvatakki yllä. Tuuli oli hyvin kylmää ja puuskittaista. Taitaapa monilla paikoin olla vielä hallanvaara. Olen joka vuosi laittanut pelargonioita mummonmökin ikkunoille, ulkopuolelle telineisiin. Sen vaan olen todennut, että ennen kesäkuun ensimmäistä viikkoa ei kannata niitä sinne viedä, jos haluaa säästää ne pakkasen puremalta. Näin ollen kasvukausi jää kyllä suhteellisen vähäiseksi, huomioon ottaen kukkien kalliin hinnan.
Vappuaattona tulee yleensä myös kova hinku kesäisille tanssilavoille. Täällä Helsinki-Vantaan Pavilla taitaa keväiset tanssit olla jo parhaimmillaan. Se on vaan monesti sellainen rahapoliittinen kysymys, että raaskiiko sinne mennä? Viime vuonnakin totesimme, että eipä tullut yhtään kertaa Pavilla käytyä, kesälavoilla kylläkin.Tänään Pavilla esiintyisi Kaija Lustila ja Menox-orkesteri sekä Tulipunaruusut. Tulipunaruusut on jääneet mieleeni monien vuosien saatossa. Se on lemppariorkestereitani tanssilavoilla. Saas nähdä mitä ilta tuo tullessaan, vai tuoko muuta kuin simaa ja munkkeja ja rauhallista koti-iltaa.

OIKEIN HAUSKAA VAPPUA TEILLE KAIKILLE JA OTTAA RAUHALLISESTI!

"Minä täällä juon nakkeja ja grillaan simaa...., niinkuin kunnon pääsiäiseen kuuluu. Olen puhaltanut paljon selvin päin ja aion olla ilmapallo."....hih....

552973.jpg

Vappu....suomalaisen työn juhla

552974.jpg

Vappu....kevään juhla