Valokuvatorstain 107. kuvahaaste on "silta nykyaikaan".

2005067.jpg

Tämän viikon inspiksenä on Keltainen kuu -blogin Elviksen ottama valokuva, jonka nimi on Silta nykyaikaan. Vastaa kuvaan omalla valokuvallasi. Jos liität yllä olevan kuvan blogiisi, olisi hyvä linkata kuvaajan blogiin esimerkiksi merkinnällä © Elvis. Siten kunnioitamme kuvaajan tekijänoikeuksia. Mielenkiintoisia kuvaushetkiä kaikille!

Oma valokuvani haasteeseen:

2005080.jpg

Tämä silta nykyaikaan on otettu viime kesänä Hirvensalmen Kissakosken vesivoimalasta. Aikoinaan Kissakosken vesivoimala tuotti lähes kaiken Etelä-Savon sähköstä. Nykyään voimalassa sijaitsee yritystoimintaa kahvilaravintola ym. palveluita. Nykyään tuon sillan kupeessa kukkii kesäisin valtaisasti valkoisia lumpeita, mutta maantien varrella olevan sillan kupeesta saataa löytää vaaleanpunaisia lumpeita. Itse emme niitä löytäneet. Harmillista, jos joku niitä erikoisia lumpeita noukkii matkamuistoksi. Vedessä näkyi vain niitä lumpeiden lehtiä.

Edit:
2006143.jpg

Hieman selvennystä edelliseen. Siltakuva on otettu Kissakosken entisen vesivoimalan kulmalta, josta näkyy hyvin tuolle vanhalle sillalle. Sinne pääsee kävellen myös kalaportaita kulkevan sillan kautta. Tämä kuva taas on otettu tuolta vanhalta sillalta päin. Vesivoimalan kausi on päättynyt ja nyt tuossa voimalarakennuksessa toimii myös elokuvavoimala, joten vanhasta elämästä on siirrytty nykyaikaan. Kissakoski on matkailunähtävyys, joka on kappale kaunista Suomea.