Viikolla ostin itsepalvelukirpparilta tällaisen manikyyrisetin. Siinä on ladattavan laitteen lisäksi erilaisia hiontateriä ym. osia, sekä kynsilakan kuivauslaitekin mukana. Laitteesta pulitin 8 euroa.

1219950.jpg

On meinaan mietittävä, että miten onnistun pitämään jalkani edes jossain kunnossa, jos kunta ei ole valmis antamaan erityisterveydenhoidon lakkauttamaa hoitoa muille kuin diabetestä ja reumaa sairastaville. Tosin en ole antanut periksi senkään suhteen, että hoito noin vain lakkautettaisiin. Olen vienyt asiaa eteenpäin hoidettavaksi. Nyt vain odotellaan.

Tuli tuosta mieleeni hieman Eino Leinoa mukaellen:
" Ken vaivojansa vaikerataa, on vaivojensa vanki.
Se oikeutt' ei maassa saa, ken itse sitt' ei hanki."

1219947.jpg

Aamusella testasin onnistuuko tällä "hiomalaitteella" eli manikyyrisetillä lyhentämään kynsiään ja niitä kipeitä kulmia, niin ettei ohenna samalla ihoaan. Täytyy olla kyllä aika tarkkana ja lisäksi kun ei aivan hyvin nää mitä nurkan takana on. Jalka ei enää tässä iässä taivu naamatasolle, kuten pienellä vauvalla. Lisäksi kun kynnen kulma taittuu kierosti jalkapohjan suuntaan. Jotain haituvaa näyttää irronneen, joten ainakin ensiapuna tällä voisi yrittää itsehoitoa. Pitäisiköhän vielä käydä joku jalkaterapeutin pikakurssi. Nythän voisi kunta järjestää näitä pikakursseja itsehoitoon, niin ei tarvittaisi enää ollenkaan kunnallisia palveluita. Voitaisiin itse määrittää tautimme ja pyytää vain reseptiä hoidoksi.