Perjantaina lähdin pakkasesta ja viimasta huolimatta Helsingin Kädentaitomessuille. Olihan siellä muutakin katsottavaa kenties, kuin nuo käsityöt ym. tarvikkeet. Paikanpäällä näytti olevan hirmuinen määrä koululaisia, jotka olivat kaiketi tulleet katsomaan elmo-näyttelyä. Minä taas olin kiinnostuneempi kädentaidoista ja erityisesti ihanat helmet sai silmäni tuikkimaan entistä enemmän. Tuntui kuin en juuri mitään muuta olisi nähnytkään kuin mitä ihanampia helmiä. Jonkun verran niitä kahmin, vaikka mieli olisi tehnyt runsaasti enemmän kahmia. Tosin minä näin noviisina en tiedä kaikkia jippoja ja ostin "kalliita" irtohelmiä ja sitten siskoni ohjeisti, ettei kannata ostaa irtonaisina vaan nauhoissa. Tehty mikä tehty, mutta kauniita ne olivat kuitenkin.

Tein kollaasin ostamistani helmistä. Bling-blingiä eli kaikki mikä kiiltää ja kimaltaa, houkuttaa. Kuten huomata saattaa, niin pinkki ja rosa on edelleen suosikkejani, mutta myös savunharmahtavat vuorikristallihelmet oli pakko saada, maksoi mitä maksoi. Nuo lituskaiset kirkkaat kristalliset helmetkin olivat mieleeni. Kolme rajttua sydäntä olivat niin soman näköisiä, joten houkuttivat kovin ostamaan. Kiinalaisia helmiä löytyi myös matkaani ja kimaltavia välihelmiä eli noita rengasmaisia ja pinkkejä pieniä helmiä, kirkkaita lasihelmiä ym. Eiköhän noilla jo alkuun pääse, kun inspis iskee.

Seurailtuani siskoni Maijun korttigallerian tuotantoa, niin itsekin sitten innostuu joskus hankkimaan uudempia tykötarpeita, kunhan niitä sitten osaa käyttää. Tässä messuilta ostamiani tuotteita.

Maiju opetti minua tekemään paperiruusuja, joita varten sitten hankin näitä värejä sekä helmiäisjauhetta.

Ruusuihin pitää saada myös lehdet, joten tällä kaksiosaisella leikkurilla saa näpsäkkäästi kauiniit ruurust. Maijun ja Heinin youtube demo aiheesta löytyy täältä. Leikkureita on saatavana ainakin Heinikasta.

Ostin myös kaksiosaisen, jouluisen silikonileimasimen.

Tullessani messuille havaitsin hattukauppiaan, joka osoittaui oman mökkikunnan yrittäjäksi. Häneltä ostin lämpimän hatun sekä hienon huivin samaan settiin. Ei löytynyt tähän hätään parempaa mallia kun Nasu, joten se saa nyt kelvata, vaikka ei ihan istuisikaan Nasun päähän tämä hattu. Nelisen tuntia vierähti messuilla ja jalat olivat kyllä aika turtana kun lähdin lähes messujen sulkuaikaan kotiin. Tosin rahapussikin oli jo siinä vaiheessa tyhjä, joten oli muutenkin parasta häipyä hyvän sään aikana. Sää ei kyllä kovin hyvä ollutkaan, kun junat olivat puolisen tuntia myöhässä ja sain parikymmentä minuuttia seistä asemalla jäätävän kylmässä tuulessa. Onneksi sain omalta asemalta siipan noutamaan kaupan kautta kotiin. Ihanaa oi taas palata oman kodin lämpimään.