Tässä sitä taas ollaan eli keskellä eläkeläisen arkea....

Tänään herätyskello (lue: kännykkä) herätti aamutuimaan kello kahdeksan. Tämä on aivan liian aikaista yökukkujalle, jolla on tapana mennä nukkumaan siihen aikaan kun Hesarin jakaja kopistelee porraskäytävässä postiluukuilla. Kuka jaksaa nousta tuohon aikaan pyykkitupaan....ei auta itku markkinoilla, vaan herättävä on jos meinaa ehtiä pyykille varattuna aikana. Vuosia  kun on tottunut käymään pyykkituvalla äiteen kanssa yhdessä ja nyt on yski tuosta urakasta selvittävä. Tosi seikkahan se on ja kaksi tuntia aikaa selvitä komen koneellisen kanssa ja linkoamisesta sekä kuivaamisesta ja mankeloimisesta. Tosin sitä kuivattavaa jää kyllä vielä puolisen tunita yliajan eli naaprin pesuajalle, mutta eihän sitä kuivausrumpua voi seuraava pyykinpesijä käyttää puoleeen tuntiin, kun hänene pyykkinsä on vielä koneessa. Naapurisovulla yleensä selviää siitäkin, mutta ei aina. Tänään taas selvittiin ja urakan jälkeen kotiin. Parin tunnin päästä kiiruusti pysäkille ja kohti stadia. Ystävättären kanssa hieman shoppailemaan ja sitten maksakerhoon. Mikä on maksakerho?
Se on potilasyhdistyksen kerhotoimintaa, jossa samaa kokeneet eli maksansansiirron saaneet ja maksasairaat voivat vaihtaa ajatuksia ja kesksutella pari tuntia mieltä askarruttavista asioista. Tosin siellä myös nauretaan paljon. Tänään oli hallituksen kokous samaan aikaan ja hieman piti toppuutella ihmisiä puhuaan rauhallisesti ja häiritsemättä kokousväkeä. Hauskaa kuitenkin oli taas ja kuukauden päsätä uudelleen kokoonnutaan.

Sieltä sitten lennossa torstain keilavuorolla Taliin. Talissa olikin yllätys, kun entinen puheenjohtajamme Espanjasta oli visiitillä Suomessa ja tuli keilaamaan kanssamme. Yllätyksellinen päivä.

881960.jpg

Tosin MarLin hihatin on nyt tänään jäähyllä, kun homma meni uusiksi eli mittojen puuttuessa siitä tuli hivanen liian pieni. Lisäksi pikapikkaa piti opetella tekemään pieniä solmuja, jotan uusilla eväillä ja paremmalla onnella uutta pukkaa. Tosin hihattimen ensimmäinen virallien käyttöpäivä on ilmoitettu olevan ensi viikon vaihteessa, joten pitäisi kai saada pikapikaa valmista, ettei tule kiirus. Tosin ei ole mitään mittoja edelleenkään, joten toivottavasti osaan tehdä oikean kokoisen ihan "summaarum"...Toivottavasti myös lanka riittää, että ehdin. Pienoisia paineita pukkaa.

881950.jpg

Eilen jo vähän varkain aloitin kokeilemaan tästä toiseta kerästä tätä pienempää solmua. Tänään posti toi takaisin alkuviikosta lähettämäni solmuhihattimen malliksi taas uutta, astetta isompaa varten.

881952.jpg

Huh...Tässä näette sitten eron. Tuo vasten puoli on niitä yli-isoja solmuja ja oikean puoleinen solmukuvio on näitä pienempiä. Tosin ei kyllä vielä osaa sanoa, tuleeko tästä hihatin vai hiirelle nuttu....Jännitystä kehiin. :)

Huh-huh...Nyt tämä päivitysurakkakin on vihdoin valmis. Kuvien lataaminen kesti taas ikuisuuden eli taas jossain tökkii. No, hyvä että on hommat hanskassa, ennen Hesarin jakajan kopinaa. Kumma juttu tänään, että sähköpostitse saapuvat vuodatuksen kommentti-ilmoitukset saapuivat illalla klo 22 maissa, kun kommentit olivat tulleet jo aamupäivälllä. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Ne hämmästyttää, kummastuttaa, nettikulkijaa.