Tänään heräsin aamulla normaalia aikaisemmin. Ajattelin, että otan viikon mainoslehdet syyniin ja lueskelen niitä sängyssä istuskellen. Ensin käteeni osui postiluukusta tipahtanut Vartti-lehti. Siinä kerrottin, että tänään....lokaakun ekana päivänä....Kaikki maailman METRO-lehdet pukeutuisivat pinkkiin. Näin lehti haluaa tuoda lukijakuntansa tietoisuuteen rintasyöpä-asiaa. Vuosittain yli miljoonalla naisella maailmassa hoidetaan tuota kavalla syöpää. Rintasyöpä on hyväennusteinen syöpä, mutta kuitenkin siihen kuolee satoja naisia vuosittain. Syksy on taas tätä Roosahauhakampanjan aikaa.

Ponkaisin ylös kiiruusti sängystä, vaikka ensi ajatuksena olikin jatkaa hieman kesken jääneitä uniani. Pukeuduin tapani mukaan pinkkiin ja lähdin aamutuimaan kävelemään kohti bussiterminaalia, jossa oletin lehtiä olevan jaossa. Toisin kävi, sillä asemalle vievän rullaporataan yläpäässä ei ollut ainoatakaan lehteä. Ei hätää, sillä suuntaisin ratapihan läpi kauppakeskuksen siltaa kohti, josta löysin läjän pinkkejä Metro-lehtiä. Varmuudeksi nappasin pari sellaista mukaani ja olin tyytyväinen, sillä pitäähän pinkillä Ladyllä olla myös pinkki lehti.

Päätinpä samalla käydä ostoksilla Prismassa. Ostin aineksia appelsiini-kesäkurpitsahilloa varten. Sain mökkinaapurilta kolme kesäkurpitsaa ja ajattelin, että kokeilen toisen naapurin ihanaa hilloreseptiä. Siihen tarvittiin vielä appelsiineja sekä hillosokeria. Kahvikin oli kaupassa erikoistarjouksessa, joten sitä hain pari pakettia. Oli todella ennen kuulumatonta, että meikäläinen kapassa jo kahdeksan jälkeen aamulla. Mietin kaupassa ollutta välikohtausta, jossa invalidimies oli "varastanut" kapuasta pienhkön rullan hedelmäpusseja eli niitä joihin hedelmät laitetaan punnittaessa. Vartiat siinä vannottivat miestä lupaamaan, ettei tämä enää jatkossa sortuisi moiseen rikokseen. Jotenkin säälitti tuo tapaus ja ajattelin, että ehkä kyseinen henkilö ei oikein ymmärtänyt edes mitä oli tehnyt.

Reippaasti kuljin kotiin päin, sillä kassi painoi aika paljon ja kylmäkin tuntui luissa ja ytimissä. Kotiin päästyäni etsin nahkahanskat ja vaihdoin jalkineet, nappasin kameran ja lähdin kuvaamaan ihanaa huurteista syysaamua.