Tänään oli siis ihan pakko ryhtyä joulukortteja valmistamaan. On tosi tyhmää tulla tänne joka päivä selittelemään, ettei vieläkään ole saanut aikaiseksi tehdä niitä kortteja.
Pöytääni en sentään viitsinyt kuvata blogiini..olisitte vaan turhaan järkyttyneet. Siinä oli meinaan kaikenlaista materiaalia, jota olen viikojen aikana hommaillut ja yhdessä sekamelskassa pitkin pöytää. Ensin mittailin kartonkeja ja sitten leikkasin sopivan kokoisia taitettavia korttipohjia. Tein siis alkujaan erilaisia kortteja ja sitten pikkuhiljaa otan joitain parhaaksi katsomiani malleja tekosalle enemmän. Nuo enkelikortit viehättivät minua kovin. Ostin silloin jokunen viikko sitten pahvisia enkelikoristeita kirppikseltä ja ne näyttivät korttipohjissa minusta niin suloisilta. Näissä omissa korteissa on siis käytetty aivan kaikenlaista materiaalia mitä on vaan eteen sattunut. Vähemmän olen ostanut askarteluliikkeistä materiaalia. Tosin ääriviivatarrat ja enkelinauha sekä kimalteet ovat kaupasta ja lähinnä muut kirppiksiltä sekä vanhaa varastoa.

Esittelen tässä näitä tuotoksiani teille:

286304.jpg
kuva 1: joulupukkeja ja lumikidekortti

Ensimmäinen kortti on tehty servetistä ja kiinnitetty servettilakalla, toisessa on lahjapaperia ja satiininauhaa, kolmannessa on muovinen lumikide ja reunustarraa, sitten on pukkinauhaa ja Taavan lähettämiä pikkukukkia, jotka yhdistin reunustarranauhalla. Vikassa on samettinauhaa ja siinä pikkuinen olkipukki ja somisteena hologrammitähtiä.

286305.jpg
kuva 2: enkelikortteja

Ensimmäisessä kortissa on enkelikuvan lisäksi kullan väristä kartonkia, joka on leikattu kuviosaksilla ja enkelikuvassa on pieni reikä, josta pujotin satiininauhan rusetiksi. Lisäksi joulutoivotukset ovat kuplakirjaimilla. Muissa korteissa on oheismateriaalina tähtiä ja ääriviivatarraa. Vaaleanpunainen pohja on liimattu tuohon kartonkiin ja siinä oli tuo piparkakkureunainen aukko.

286306.jpg

kuva 3: kahdessa vikassa kuvassa sitä enkelinauhaa

Tässä kuvassa on ekassa kuvassa muovinen lumikide ja tiimarin kuviokangaspaperia somisteena. Toisessa kuvassa on joukukoristeesta leikattu punatulkku ja satiininauhaa ja hologrammitähti. Kolmannessa kuvassa on tonttumuori ja tonttuvaari sekä rosasävyistä Tiimarin kangaspaperia. Sitten kahdessa vikassa on enkelinauhaa ja vähän kimalletta listäätynä. Tosin lisäsin tuohon punatulkkuunikin kimalletta, jotta ei ole niin arkisen näköinen.

Jos meinaa yli sata joulukorttia valmistaa, niin ei viitsi äärimmäisen tarkkaa suunnittelua tehdä enää tässä vaiheessa, sillä muutoin luulen kiireen vielä iskevän. Mitenköhän se on niiden joulukäsitöiden laita? Miksi kaikki pitää jättä viime tinkaan? No, tehdään jos keritään.  Onhan päivä vielä huomennakin...onhan?