64090.jpg

Tässä sinulle ohje kevennettyyn juustokakkuun... nautinnollista pääsiäistä!

Sitruunainen juustokakku
Annoksia: 6
Valmistusaika: 25 minuuttia + hyytymisaika 24 tuntia
kcal (kJ)/annos: 170 (710)
 
POHJA:
2 rkl margariinia (rasvaa enintään 40 %)
6 digestivekeksiä

TÄYTE:
4 liivatelehteä
1/2 dl kiehuvaa vettä
1 tlk (250 g) maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20 %)
2 sitruunan mehu ja kuori
makeutusjauhetta maun mukaan
2 valkuaista

KORISTELUUN:
ohuita sitruunan- tai limetinviipaleita
1. Peitä irtoreunaisen kakkuvuoan (halkaisija 22-24 cm) pohja leivinpaperilla.
2. Sulata rasva ja murenna keksit. Lisää keksimurut rasvan joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
4. Sekoita maitorahkan ja tuorejuuston joukkoon sitruunamehu ja hienoksi raastettu sitruunan kuori. Mausta makusi mukaan makeutusjauheella. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
5. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla maitorahka-tuorejuustoseokseen.
6. Kaada täyte murupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
7. Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta. Koristele kakku ohuilla sitruunan- tai limetinviipaleilla.

Muunnelma
Herkullisen muunnelman saat, jos koristelet valmiin juustokakun suklaalastuilla. Veistä 50 g huoneenlämpöistä valkoista tai tummaa suklaata lastuiksi.


Oiken hyvää Pääsiäistä kaikille blogivierailijoille!

T. Tarjuska