Perjantaina iski uusi flunssavirus ja olo oli koko päivän ihan natti. Tarkoitus oli leipoa jotain tarjottavaa viikonlopuksi synttärivieraiden varalle. Keräsin voimia lauantaihin, jolloin sain pikku-ukon hoidettavakseni ja siitä tehtävästä oli paras suoritua kunnialla.

Vasta tämän vastuullisen tehtävän jälkeen, pääsin tuumasta toimeen leipomaan jotain vierasvaraksi.

Ensinnä oli edessä täytekakun valmsitus. Siihen olen tottunut vuosien varrella, että on parasta leipoa isoa kakku eli kahdeksan munan juhlakakku. Tällainen siitä tuli tällä kertaa:

1487136.jpg

Tarkoitus oli alunperin tehdä kinuskikakku, mutta huomasin lauantai-illalla, että olin unohtanut ostaa kokonaan fariinisokeria, joten piti tehdä uusia suunnitelmia. Kakkupohja on tehty ns. juhlakakun ohjeella, joka on ns. sienikakku eli siinä on keitettyä vettä taikinaosuudessa. Kerma on Flora-vispiä ja täytteenä on ananaspalasia kerman joukossa ja joka toisessa välissä banaania ja kermaa. Kakun kostutin appelsiinista puristetulla mehulla, jonka laimensin vedellä. Koristeena on tuoreita, ulkolaisia mansikoista ja ananaskirsikoita. Tosin sen koristelin aivan päähän pistosta eli ei mitään mielikuvitusta, kunhan kakun sain tehtyä.

1487173.jpg

Oheisen Banaani-suklaatiikerikakun tein Ruoka-Pirkan ohjeen mukaan. Piti kokeilla miltä kakku maistuisi, sillä siinä tuntui olevan mielenkiintoisia makuja, kuten banaania, sitruunaa, kaakaota ja kahvia. Tosin makumieltymykseni mukaan siinä oli ehkä liikaa eri makuja, joten luulen, että banaanikakku on omiaan ja sitruunakakku omiaan, joten ehkä suosin jatkossa ihan tavallista tiikerikakkua tai sitten noita edellämainittuja. Ei tämäkään kyllä mitään pahaa ollut.

1487201.jpg

Jäi hieman mietityttämään, että mahtaako kuivakakku riittää, niin tein vielä sunnuntai-aamupäivällä pari pellillistä sitruuna-rusinamuffineita ja ne näyttivät olevan ainakin lasten mieleen. Tarkkasilmäinen voi havaita kaurakeksejä tuossa muffinilautasen takana. Niitä tein vielä sunnuntaina, ennen vieraiden tuloa. Tosin liian isoista kokkareista tuli hieman liian isoja kaurakeksejä, jolloin osaa jouduin vietsellä irrottelemaan toisistaa. Lopussa vasta kiitos seisoi. Tosin ei koolla väliä ja hyvältä nämäkin näyttivät maistuvan.

1487232.jpg

En millään jaksanut leipoa, hieman vajaakuintoisena, enää yhtään suolaisia leivonnaisia, joten tyydyin kaupan karjalanpiirakoihin, jotka piti kyllä paistaa itse. Lisäksi tein niinden kylkiäisiksi munavoita. Pari tusinaa meni, eikä edes riittänytkään.

1487242.jpg

Tämän konjakki-sukaakakun sain syntymäpäivälahjaksi täältä.


Näillä tarjoiluilla juhlittiin tämän vuotisia synttäreitäni ja kakkuja on vielä kaapissa jonkun verran jäljellä.
Kiitos kaikille juhlapäivääni muistaneille!