Kuluneiden viikkojen aikana on tullut hamstrattua hieman joulukortteja ajatellen askartelumateriaalia. Ensin ostin Maijulta mm. 3D-kuvia ja muutakin mukavaa. Tiimarissakin kävin ostamassa jouluisen punaisia kuviopapereita. Osa näistä tykötarpeista tosin menee yhdistyksen askartelukerhossa tehtäviin joulukortteihin. Niitä olemme aikeissa tehdä ensiviikon keskiviikkona.

1061786.jpg

Kirpparilta löysin tumman viininpunaista ja vihreää kartonkia kortteja varten sekä Maijulta joulunpunaista ja harmaata kartonkia. Ositn myös pienen vihkosen, josta saa monta 3D-korttia tehtyä.Maijulta bongasin kivan Metallic Gold-lehtiön, jossa on ihania metallin hohtoisia neliskanttisia papereita. Täytyy katsoa raskiiko niitä kortteihin käyttää vai mitä keksii? Tarrapalasia ja ääriviivatarroja tarvitaan myös ja niitäkin hankin jonkun verran lisäksi.

Viimeviikolla oli Lidlissä tarjolla erilaisia askartelupapereita. Ostin yhden paketin sellaisia päivänkakkara- ja ruusukuvioisia kiiltaäviä, erivärisiä papereita. Niissä on nuo kukkasten kuviot tuossa metallisessa pinnassa, joten sopivat kyllä osittain jouluaskarteluunin, kun vain sopivan värin valitsee. Lisäksi löysin tällä viikolla sieltä laatikollisen kartonkipohjia, joista osa oli aukollisia. Laatikossa oli myös tautapapereita sekä kirjekuoria. Korttiaskarteluun: oli liimaa, kiilleliimaa sekä vaahtomuovisia osia koristeluun. Kaikki väritkän eivät toki sovellu joulukortteihin, mutta näistä voi valita.

1061814.jpg

Yhtä vielä puuttuu...eli aktiivisuutta joulukorttien tekoon. Nyt ei ole ainakaan tykötarpeista kiinni. Yleensä olen lähettänyt noin 100-150 korttia, mutta saahan nähdä paljonko ehdin tänä vuonna tekemään ja paljonko raaskin lähettää.

1061844.jpg

Viikonlopulla löysin kirpputorilta tällaisen 70-luvun harrastuskirjan, jossa on vallan kaikenlaista harrastusta. Siellä näytti olevan ohjeistusta matonkutomisesta lasitöihin sekä öljyvärimaalaukseen. Lisäksi oli helmitöiden tekoa ja ihan melkein mitä vaan käsillä voi harrastaa tai askarrella. Uskon, että tuosta löytyy tänäpäivänäkin paljon oppia kädentaidoista. Hintakaan ei ollut paha....maksoin siitä kaksi euroa.
Näin joulun alla taas kuljen "askartelusilmät ja käsityösilmät" avoinna.

1061857.jpg

Löysin myös tällaisia virkkuukoukkuja. Just pari päivää aiemmin olin ihmetellyt Marsun vastaavaa koukkua ja sanoin, että en ole sellaisia koskaan ennen nähnytkään. Nyt löysin niitä läjäpäin ja hieman erikokoisiakin. Nyt ei pitäisi virkkuukoukkujen olla aina kadoksissa....joo, ei pitäisi...hmmm.