Tänään ei voinut taas missata Prisman parkkiksen kirpparia, kun vielä torilla oli maalaismarkkinatkin.. Tosin kovin antoisa ei parkkiksen kirppis ollut, mutta löysin sieltä kyllä ihan kivaakin pienellä rahalla.

1381677.jpg

Pieniä, keltaisia auringonkukkia (pahvisia) löysin satakunta kappaletta 50 cnt:llä. Siinä on kyllä edullisia askartelukukkia pitkäksi aikaa. Lisäksi löysin toiselta kirpparilta 2 eurolla tuon vetimen, sillä ajattelin, että hätätapauksessa se käy vanhaan lipastooni, jos joku vetimistä hajoaa. Lipaston vetimet ovat kantikkaita, kun tuossa on pyöristyvät kulmat.

Ihania helmiä....en voinut vastustaa, mutta sain halvalla jälleen.

1381684.jpg

Mietin hetken, että ostanko nuo helmet ja rannekorun? Ne olivat erikoisia. Ovat pitkää nauhaa ja nuo tummat helmet ovat (hematiittia) magneettisia eli kohdakkain ollessaan kiinnittyvät siltä kohtaa eli erillistä lukkoa ei tarvita ja helmet voi kieputtaa ihan miten haluaa kaulaan tai ranteeseen. Maksoin niistä vain euron yhteensä. Kotosalla sitten avasin pussin ja siellä oli lappu, joka oli aitoustodistus siitä, että helmet ovat aidot makeanveden helmet eli nuo pienemmät helmet ovat hennon vaaleanpunaista helmiäistä.

Toinen löytöni oli vain 50 cnt maksanut kirkas lasisydän. Sellaisia ostin eilen Kirsiltä myyjäisistäkin. Tosin uutena tietenkin maksoin enemmän. Kirpparilta vaan tekee joskus halpoja löytöjä.