Tänään oli taas viikottainen kuntosalipäivä kaupungissa. Mitenkä tuo käveleminen tuntuukaan aina vaan työläämmältä, vaikka kuinka kävisi kuntosalilla. Jonkin matkaa käveltyään tuntuu, että sekää pakottaa ja jaloissa ei ole voimia. Tänään oli kuntosaliohjaaja keksinyt ihan uudenlaisen alkulämmittelyn. Ennen kuntosalia meillä on tapana lämmitellä alasalissa hieman jumppaamalla ja sitten siirrymme ylös laitteisiin. Tänään saliin oli asetettu kaiken maailman hassunkurisia juttuja ja askelmia, esteitä, trampoliinia ja palloja ym. Mietimme, että ketä varten ne on sinne laitettu, mutta nuo viritykset olivatkin itseämme varten. Pari kierrosta meni jokseenkin ok, mutta sitten tuli ristiselkään niin ikävä kipu, joten oli pakko mennä paussille. Kuntosalilla ohjaaja sitten mietti, että mikä on vikana. Minulla on selässä tietyt lihakset surkastuneet, jotka eivät näytä aktivoituvan niitä liikuttaessa. Nyt on yritettävä vain kuntouttaa niitä. Olenkin jo menen vuoden aikana miettinyt, että miksi kuntosalikäynneistä huolimatta tiettyjä voimia ei saa kohentumaan. Olenhan opetellut pyörätuolin kautta jalkeille. Ehkä liikunta on ollut sen verran yksipuolista tai niihin lihaksiin ei ole kohdistunut liikkeitä oikein. Selkärangan molemmille puolille jää vyötärön alapuolelle kuopat ja sillä kohtaa pitäisi tuntua liikettä, kun käsiä pitää edessä ja liikuttaa niitä vuoron perään pienellä liikeradalla ylös ja alas, mutta minulla ei tunnu mitään. Olisihan se kauheaa jos ne lihakset vallan surkastuisivat. Toivottavasti niitä pystyy elvyyttämään vielä.

278816.jpg
1. aloitus reitti eli tasapainoilua jokaisen merkityn kohteen kautta ja välillä vaihdoimme suuntaa ja paluusuunnassa askelsimme vastakkaisia jalanjälkiä.

278818.jpg
2. Pallon kanssa kiersimme esteet pomputellen ylös ja toiseen suuntaan lattiaan valitsemaamme palloa

278819.jpg
3. Seinään pomputtelimme palloa ja tasapainoilimme muissa kohteissa.

Tällainen kuntosalin alkulämmittely tällä kertaa. On mukavaa, että ohjelma vaihtuu joka kerta ja aina on vähän erilaista toimintaa. Kuntosalilaitteiden jälkeen lopuksi on sitten venyttelyä. Tosin itse en ole viimeaikoina ehtinyt jäädä venyttelemään, sillä salilta on ollut kova kiirus huuliolukukurssille, joka päättyykin sitten viikon kuluttua.

Huomenna mennään taas toiselle kuntosalille ja sieltä kiirehditään potilasyhdistyksen tiloihin askartelemaan joulukortteja Maijun opastuksella.