Viime joulun jälkeen tein yllättävän löydön lähiön Cittarista. Sain pari puolimetristä lyhtyä hyvään alehintaan. Viime talven ne palvelivat parvekkeellamme valaisten pimeää pihapiiriä ja kevään tullen siirsin ne odottamaan seuraavan talven käyttöä. Kesällä oli sitten jossain vaiheessa joku "pitkäkyntinen" vieraillut parvekkeellamme, ottaen talteen juuri ostamani vaaleanpunaisen kellokukan saviruukkuineen ja sekös silloin harmitti. En sitten kesällä kiinnittänyt mitään huomiota parvekkeella "olevaan" kynttilälyhtyy tai liekö sitten jo silloin samaan aikaan muuttanut lyhty muualle asumaan.

Tänään sitten shoppailimme äitini kanssa Plantagenilla ja katselimme kyseisen kokoisia lyhtyjä, joiden hinta oli noin kyydenkympin tienoilla. Totesin miehelleni, että pitääkin laittaa se lyhty käyttöön, jolloin mieheni tuumasi, ettei ole nähnyt kyseistä lyhtyä parvekkeellamme. Toisen lyhdyn veimme keväällä mökille....toivottavasti se olisi tallessa siellä. Parveketta kolutessamme emme  löytäneet jättilyhtyä eli joku varas sen on vienyt. Tuntuu tosi kurjalta, että ikkunamme takana käy tämän tästä joku viemässä jotain toisen omaa. Asumme maatasossa ja pihaaluettamme erottaa piikkinen puska-aitus sekä puinen portti, joka on varustettu linkkusalvalla. Tuntuu tosi pelottavalta, kun joku vieras tulee toisen reviirille tämän tästä ja vie joitain naapurille kuuluvaa. Herää epäilys, että asuuko naapuristossamme varkaita vai onko naapureilla kleptomaanivieraita. Miehen juhlapaita katosi kesällä myös pyykkinarulta ja sille tielle sekin sitten lähti. Toivottavasti on palvellut käyttäjäänsä yhtä hyvin kuin tanssipaitana miestäni.

Kadonnen lyhdyn arvoitus?

Kenpä tietäis sen. Toivontaan kuitenkin kaikille hyvää ensimmäistä adventtia ja joulun odotusta  sekä joulumieltä myös niille,  jotka eivät kunnioita toisen omaisuutta. Joskus se voi sitten osua omaan nilkkankin.

Edit  28.11.2010

Selailin aamusella kuvatiedostoani ja löysin tämän kuva, josta selviää hieman ajankohtaa minkä jälkeen lyhty katosi. Laitoin kesäkuussa roskiksemme kulmalle ilmoituksen varastetusta kukasta ja samassa kuvakansiossa oli tämä kuva. Kuvassa oleva kellokukka oli ostettu kadonneen tilalle heti muutaman päivän jälkeen. Lyhty siis oli siinä vaiheessa vielä paikallaan, vaan sen jälkeen sitä ei sitten ole todennäköisesti siinä ollut. Kesän aikana vaan on silmä sitten kai tottunut siihen ja olen ihan unohtanut tuon lyhdyn, ennenkuin sitä nyt kaipasin. Kesällä jotenkin silmät tarttuu noihin kukkasiin. Nyt kun lyhtyä siis olisin kaivannut, niin eipä ollutkaan tuossa. Epäilenpä, että samoinen kukkavaras on täydentänyt omaa parvekkettaan tuolla lyhdyllä ja hakenut sen sitten toisella kertaa mukaansa. Karmeelta tuntuu, kun hiippareita liikkuu ihan ikkunamme takana, omalla reviirillämme. :(