Terveisiä reissun päältä Porvoosta. Aamutuimaan joukko entisen työpaikkani eläkeläisiä lastattiin linja-autoon ja suuntana oli Porvoo. Siellä tutustuimme J.L Runebergin kotimuseoon. Johan itse ei ollut kotosalla, oppaan mukaan isäntä oli jossain "pihamaalla". Huoneita oli lukuisa määrä ja upeita tauluja koristi museon seiniä. Siihen aikaan oli käytössä päästä vedettävät sängyt. Isännällä oli leveä sänky ja emännällä oli kapea sänky...mistäköhän moinen eroavaisuus? Siellä oli paljon kaunista katseltavaa. Runebergin kotitalosta siirryimme vastakkaisella puolella tietä olevaan Walter Runebergin ateljieriin katsomaan kuvanveistäjäpojan hienoja veistoksia.

162306.jpg

Runebergin kotimuseon nurkalta

162310.jpg

Walterin ateljieerin pihamaalla kasvoi valtaisa luumupuu...oi, olisipa tehnyt mieli maistaa

162322.jpg

"Onks tullattavaa?"

Käytiin tietenkin myös Brunbergin makeistehtaan myymälässä ja houkutus oli suuri ostaa suklaata ja karamelleja kotiin tuotavaksi. Vielä piti jokunen pussi ostaa Vanhasta Porvoosta Brunbergin myymälästä lisävarastoa.

162339.jpg

Vanhan Porvoon Brunbergin myymälä

Porvoossa oli tosi kauniita puutaloja ja ihania pieniä kauppapuoteja. Vahinko vain, ettei meillä ollut aikaa kovinkaan paljon kierrellä Vanhaa Porvoota. Ohjelmassa oli ruokailua Ravintolakoulussa ravintola Iriksessä  samalla sai tehdä ostoksia koulun yhteydessä olevassa myymälä Nyytissä. Ruoka oli oikein hyvää. Varatoimitusjohtajakin oli kertomassa meille firman kuulumisa, vaikka eihän se enää paljoa kiinnostanut kun on ollut jo yli kymmenen vuotta poissa niistä kuvioista. Paluumatkalla poikkesimme kahvilla Kiialan kartanossa ja siellä oli mahdollisuus myös ostoksiin. Kiialan kartanon yhteydessä oli puoti, jossa myytiin maataloustuotteita ja lahjaesineitä sekä käsitöitä. Tällä ostoksella en kuitenkaan ostanut mitään.

162342.jpg

Kiialan kartanon kahvipöydän herkkua

Päivä oli iloinen ja hauska oli tavata entisiä työtovereita ja saman firman väkeä. Jotenkin vaan tuntui oudolta, kun lähes kaikki muut olivat oikeasti eläkeikäisiä ja usemmat jopa kolmekymmentävuotta minua iäkkäämpiä....no, eläkkeellähän voi olla eläkeiästä huolimatta.