72631.jpg

Rahkapiirakan tein syntymäpäivilleni ja siitä riitti myös pääsiäispöytäänkin.

RAHKAPIIRAKKA

kuumenna uuni 200 asteeseen

Pullataikina:

2½ dl maitoa

30 g hiivaa

5 rkl sokeria, 2 tl suolaa

n. 5½ dl vehnäjauhoja

50 g voita tai margariinia

(voit tehdä taikinan myös oman pullaohjeesi mukaan)

Päälle:

2 tölkkiä maitorahkaa

2 munaa

1 sitruunan kuori raasteena

2-3 tl sitruunan mehua

1 dl sokeria tai maun mukaan

1dl rusinoita

1-2 dl kermaa

Valmisetaan tavallinen vehnätaikina, joka saa kohota hetken aikaa. Taikinaa ei vaivata enää paljon kun sitä ruvetaan leipomaan, vaan kaulitaan heti piirakkalevyksi. Taikinalevy nostetaan kaulimen avulla leivinpaperin päälle.

Täytettä varten sekoitetaan rahkaan keltuaiset ja mausteet sekä kermaa, niin että rahka vähän löystyy. Viimeiseksi rahkaan sekoitetaan vatkatut valkuaiset. Näin saadaan kuohkeampi rahkapäällys. Päällys levitetään taikinalevylle ja taikinan reunat nostetaan rahkan päälle. Taikinasta voi tehdä myös ristikon piirakan koristeeksi, jos haluaa. Piirakan taikinaosat voidellaan. Anna piirakan kohota n. 10-15 min. ennen paistamista.