Kävin tänään Hobby Hallissa miehen kanssa illalla. En varsinaisesti mennyt mitään hakemaan sieltä, mutta kunhan mentiin katsomaan mitä näin kevätkaudella siellä olisi. Kaiken rosan värisen tietenkin näen heti kauas. Henkareissa roikkui useita vanhan rosan värisiä mokkaisia jakkuja. Ajattelin, että olisi kivaa omistaa joku kaunis, siisti pikkutakki, ettei tarvitsi aina likkua tuulitakissa tai fleesetakissa joka paikassa. Kokeilin mokkatakkia päälläni ja eihän se yhtään hassummalta näyttänyt. Tykästyin siihen ja päätin ostaa, sillä alennustakin oli aika reippaasti. Takki oli ennen maksanut 119 euroa ja ale-hinta oli 59 euroa. Toki mokkatakissa on se haitta, ettei sitä taida itse pystyä pesemään. Muistan kuinka joskus teini-ikäisenä mulla oli myös mokkatakki, vaan eri mallinen. Se oli keskiruskea ja siitä pidin paljon, tosin se nuhraantui käytössä. Hihat tässä takissa ovat hieman pitkät...täytyy katsoa miten ne on viisainta lyhentää. Ajattelin itse, että mitenköhän onnistuisi kiinni silitettävällä nauhalla.

475892.jpg

Pitänee vielä lyhentää ne rosat farkut, niin sitten on yhtenäinen asu. Etteköhän tunnista jos vastaan kävelen. Eilen vielä kävelin untuvatakki päälläni ja taisi olla nahkarukkasetkin matkassa. Tuli vaan sellainen tunne, että nythän on kevät ja en kyllä enää kehtaa ylleni untuvia laittaa. Tänään otin käyttööni kevyttoppatakin, mutta tuntui, että sekin olisi liian lämmin tällaisina päivinä. Kevät keikkuen tulevi.

Minä se siis tekstiilejä katsein Hobby Hallissa ja mies viiletti elektroniikan kimpussa ja katseli samalla klapikonetta. Näin lähti mukaan mökkikaudelle klapikone, jotta lomalainen säästyisi halkojen hakkaamiselta. Ennestään on ollut sellainen kiilakirves

475896.jpg

mutta nyt piti saada oikein klapikone. Sitä en saanut kuvattua, kun se on suuressa laatikossa. Toivottavasti siitä on iloa mökkiläisille.