Tälle päivälle sain Ihotautiklinikalta ylilääkärin soittoajan. Korttiini oli merkattu, että soitaa puoli yhdeksän ja kello kuudentoista välillä. Heräsin aamulla ajoissa, että en nukkuisi onneni ohitse. Kaikki askareeni tein 'puhelimen lähettyvillä'. Kun kuuloni ei pelaa normaalisti, niin pitänee olla puhelin koko ajan käden ulottuvilla. Kiusallista odottaa, kun ei tiedä koska mahdollinen soitto tulisi. Antavat ns. "piilosoittoajan", joka tarkottaa kaiketi sitä, että lääkäri soittaa koska hänelle sopii, jos sattuu sopimaan. Näin ainakin itse tänään päättelin. Varmuuden vuoksi soitin polille kolmen jälkeen päivällä, varmistaakseni että onko lääkäri paikalla ja etupäässä soittamassa edes minulle. Ystävällinen hoitaja sanoi, että hänellä on vielä potilasvastaanotto kesken ja tohtori olisi vielä monta tuntia työssä sinä päivänä, joten soittaa kyllä varmasti.

1637398.jpg

Odotin tuntitolkulla. Mies ehti tulla jo töistäkin ja kyseli kaupaan lähtöä. En ihan vielä uskaltanut lähteä, jos silti soittaisi. Toki minulla oli kännykkä, mutta ei ole mukavaa selvitellä terveysasioitaan kaupan kassalla  tai myymälähyllyjen välissä. Viiden jälkeen päätin lähteä kauppaan, mutta eipä sitten kyllä kukaan soittanut polilta enää siihen aikaan.

Mietin vain, että miksi niitä soittoaikoja sitten annetaan tai sanotaan, kun eivät pidä paikkaansa. On varsin ikävä odotella tärkeää viestiä tutkimustuloksista ja jatkohoidoista, kun niitä ei kuulu. Hoitaja sanoi viime käynnillä, että jos soittoa ei kuulu, niin sinulle on erittäin tärkeätä että saat tiedon tästä asiasta, joten soita poliklinikalle. Täytynee soitella taas huomenna uudelleen, ellei aamupäivällä mitään soittoa kuulu.
Viimeksikin kävi niin, että soitin itse ja lääkäri oli juuri kirjoittamassa lähetettä Töölön sairaalaan tuumorimeetingiin. Yksi asia vaan oli unohtua eli se potilas, jota tieto koski. Minun piti saada tietoa siitä jo muutama päviä aiemmin. Viimeksi sitten soittelivat viime viikon keskiviikkona, että torstaina pitäisi tulla näytille. Ihmettelin, että miksi jälleen haluavat näytille, kun kerran jo kävin. Kukaan ei kertonut, että otettaisiin uusi koepala. Mitäpä jos olisin syönyt verenohennuslääkkeitä tai disperiniä ym. sen kaltaista lääkettä, jotka pitää lopettaa väliaikaisesti muutamaa päivää ennen tutkimusta. Silloin torstaina sitten vasta vastaanotolla minulle selvitettin, että tarviaan tarkempi koepalanäyte, joka otettini saman tien.

Hoitajat ovat ystävällisiä ja lääkäritkin tuolla polilla, mutta jotain tässä tökkiin, kun sovituista ajoista ei voida pitää kiinni. Ajattelin, että jos ei tutkimustulosta jostain syystä ole saapunut, niin ainakin voisivat ilmoittaa, että soittoaika siirtyy. Nyt en sitten tiedä, onko lääkäri vain unohtanut soittaa tai ei muuten vaan ole "ehtinyt". Huomenna menen pyykkitupaan ja täytyy siellä sitten kai olla korva tarkkana, metelöivien pyykkikoneiden joukossa. Toivottavasti en saa mitään yllärikutsua polille ensiviikon alussa, sillä olen menossa maanantaina labraan ja keskiviikkona gastrolle ja ne ajat olen varannut jo kahdeksan kuukautta sitten. Näitä aikoja en ihan hevillä menisi perumaan, tuon ihotautien takia, vaikka se onkin kiireellinen juttu. Loma-aika pukkaa kohta päälle ja jotain tarttis kohta tapahtua.

Hei, miks et sä soita....sua turhaanko odotan?