Pakasteessa on syksyn satoa jäljellä runsaasti ja etenkin puolukoita. Toki marjapuuroon käy myös muutkin kesän marjat ja yksi suosikeistani on ollut myös punaherukka. Nyt olen vaan joutunut jättämään herukat hieman taka-alalle ruokavaliostani, sillä niissä on runsaasti kaliumia, jota minun pitäisi välttää. Toki kaliumia on lähes missä muuallakin, kuten marjoissa, vihanneksissa, hedelmissä, kahvissa, suklaassa, kaakossa ym. Metsän marjat sisältävät ehkä hieman vähemmän kaliumia, kuin puutarhamarjat.

Viikonlopulla innostuin siis tekemään puolukoista vispipuuroa. Vispipuuroa vein myös äidille, joka on ollut hieman huonokuntoinen viime päivinä.

Ken leikkiin ryhtyy, niin silloin kannattaa tehdä kaksinkertainen puuroannos. Itse valmistin kahdesta litrasta nestettä, tuon puuron.

Tässä puuron perusohje:

VATKATTU PUOLUKKAPUURO

1 litra vettä

3dl puolukoita

1½ dl hienoa sokeria

1½ dl mannasuurimoita

Keitä puolukoita vedessä, noin 5-10 minuttia. Siivilöi puolukat ja laita seos uudelleen kattilaan. Lisää sokeri nesteeseen ja kiehuvaan nesteeseen lisätään mannaryynit. Kietä puuroa n. 10 minuuttia ja anna sen jäähtyä jonkin aikaa, ennen kuin vatkaat puuron kuohkeaksi.

 

ps.

Oletko huomannut, että kommenttien sanatarkistus on otettu pois käytöstä? Näyttää olevan turhaa nykytekniikalla. Asiasta lisätietoja löytyy blogin hallintasivulta.