83125.jpg

Kukkia kaikille äideille!

Tänään oli kaksi vaihtoehtoa mistä valita: kuvataidekerho tai yhteislaulutilaisuus. Nyt kyllä voiton veti tuo laulutuokio. Meillä on toimintakeskuksessa aika ajoin laulutuokioita, joissa eläkeläispariskunta käy laulattamassa porukkaa. Mies soittaa ja vaimo laulattaa. Parituntinen meni tosi rattoisasti. Tuli laulettua niitä tuttuja rallatuksia: kesäistä, nuoruudesta, vähän kaihomieltäkin... oi, niin ihania muistoja herättäviä kappaleita.

Mun kestosuosikkini on ollut kuulla "Nuotiotunnelmaa". Nyt sen sanat olivat ilmestyneet lauluvihkoon. Oli pakko saada ne itselleen. Voisin lauleskella salaa.... yksin kotona sitä, ettei kukaan kuule. Toivottavasti ei naapurit ainakaan. Laulu alkaa: "Nuotiolle istumaan iltaa jäin, muistikuvat menneet mun mielessäin. Liekkien hehkuvan nähdä sain ja muistin omaa nuoruuttain". Oi miten nostalgista.

Äitien päivän tuntumassa saimme kuulla myös soittajan esittämänä laulun "Äideistä parhain". Oma äiti istui pöydän toisessa päässä....salaa pyyhin kyyneltä silmäkulmasta kun kuuntelin kappaletta ja loin vaivihkaa katseeni äidin suuntaan. Kiitos äidille siitä, että olen saanut syntyä ja voinut turvata silloinkin häneen kun maailma on murjonut.

Tänään olisi ollut myös oman isäni syntymäpäivä...muistan häntä lämmöllä.