Tänään oli tulossa yllärivieras ja kaapissa ei näyttänyt olevan mitään kahvin kanssa tarjottavaa. Niinpä päätin pikaisesti tehdä omenapiirakan.

1008543.jpg

OMENAPIIRAKKA

3 munaa
3½ dl sokeria
100 g margariinia
1½ dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoa
2½ tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Kiehauta maito ja rasva kattilassa ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon.
3. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sekoita taikinan joukkoon kevyesti sekoittaen.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
5. Kuori 5-6 omenaa, poista siemenkodat, viipaloi omena ja levitä riveihin taikinaan hieman limittäin.
6. Ripotttele pinnalle kanelia ja hienoa sokeria.

Paista piirakka 225 asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia eli kunnes sen on kauniin kullan ruskea.
(Tuo omani sattui paistumaan aavistuksen verran liian tummaksi). Tässä on vähän kakkumainen taikina ja tuo on oma lempparipiirakkani, ei liian rasvainen ja mukavan kuohkea.